Croatia Airlines uveo nove sezonske linije iz Splita za dvije europske destinacije

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2022. u 15:08
Foto: Croatia Airlines

Najavili su i nove destinacije koje startaju od 14.lipnja

Danas je u Zračnoj luci Split svečano obilježeno uvođenje novih sezonskih linija Croatia Airlinesa, kojima će nacionalni avioprijevoznik tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja izravno povezivati Split s pet novih europskih odredišta – Stockholmom, Bukureštom, Dublinom, Milanom i Amsterdamom.

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta Croatia Airlinesa iz Splita, održana je nakon slijetanja zrakoplova na prvom sezonskom letu Stockholm – Split. Na ovoj međunarodnoj liniji putnicima su od danas na raspolaganju dva leta na tjedan – petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su već od 129 eura.

Danas oko 14 sati zrakoplovom Croatia Airlinesa poletjeli su i prvi putnici na novoj sezonskoj liniji Split – Bukurešt na kojoj će se prometovati srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte putnicima su dostupne već od 149 eura.

“Drago nam je što smo putnicima ponudili još kvalitetniji izbor putovanja i proširili našu mrežu europskih odredišta. Tijekom ovogodišnje sezone planiramo povezivati Hrvatsku s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planiramo obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala, čime će nacionalni avioprijevoznik i ove godine pridonijeti kvaliteti hrvatskog turističkog proizvoda te unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske”, rekao je Slaven Žabo, komercijalni direktor Croatia Airlinesa.

“Croatia Airlines je najznačajniji poslovni partner Zračne luke Split. To se posebno pokazalo tijekom zadnje dvije krizne pandemijske godine. Čak i za vrijeme potpune blokade zračnog prometa Croatia Airlines je osigurala povezanost Zračne luke Split sa svijetom. Isto tako za nas je važna povezanost koju Croatia Airlines osigurava tijekom cijele godine, a posebno tijekom zimskog reda letenja. Izravno povezivanje s 18 europskih odredišta u odnosu na 13 rekordne 2019. godine, kada je Zračna luka imala 3,3 milijuna putnika, dokazuje činjenicu da je Croatia Airlines snažna poluga u procesu oporavka zračnog prometa i turizma u ovoj regiji”, rekao je Pero Bilas, pomoćnik glavnog direktora Zračne luke Split.

Već u nedjelju, 12. lipnja o.g. Croatia Airlines novim sezonskim linijama počinje izravno povezivati Split s još dvije europske metropole – Dublinom i Milanom. Između Splita i Dublina letjet će se utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte su dostupne već od 169 eura, dok su letovi između Splita i Milana planirani četvrtkom i nedjeljom, a putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 119 eura.

Peta nova ovosezonska linija iz Splita uvodi se 14. lipnja o.g. kada će se obaviti prvi let Split – Amsterdam. Letovi na ovoj liniji planirani su utorkom, a povratne zrakoplovne karte su putnicima na raspolaganju već od 159 eura.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone izravno će povezivati Split s ukupno 18 europskih odredišta. Uz nove sezonske linije za Stockholm, Bukurešt, Dublin, Milano i Amsterdam, Split će ove sezone biti izravno povezan i s Atenom, Bečom, Berlinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Heathrow i ZL Gatwick), Lyonom, Müchenom, Parizom, Rimom i Zürichom. Uz to, obnavljaju se i letovi na sezonskoj liniji Split – Prag koja je prvi put uvedena lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close