‘CroAsia institute jačat će suradnju s Azijom’

Autor: Suzana Varošanec , 23. ožujak 2021. u 22:00
Zvonimir Stopić/PD

Partneri ZŠEM-ovog instituta su China-CEE institut, pekinški Capital Normal Sveučilište i Pekinško sveučilište za strane jezike.

Novi interdisciplinarni projekt pokrenut s ciljem jačanja suradnje s Azijom, novootvoreni je zagrebački CroAsia institute.

Kao prvoj takvoj instituciji znanstveno-obrazovnog te poslovnog karaktera u Hrvatskoj, kao programski zadatak postavljeno je sustavno i dugotrajno povezivanje Hrvatske i jugoistočne Europe s Kinom i Azijom. Institut je pokrenula Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), poznata po suradnji s prestižnim akademskim institucijama u Aziji.

CroAsia institute, uz dekana ZŠEM-a Matu Njavru, vodit će i Zvonimir Stopić i Ivica Bakota, koji su redom ne samo doktorirali na temama iz područja ekonomije, financija, međunarodnih odnosa, povijesti i politike vezanih uz Aziju, Kinu, Hrvatsku te regiju, već imaju i dragocjeno praktično iskustvo. Iza njih je više od desetljeća neprekinutog iskustva aktivnog rada u zemljama Azije, što kroz poslovne suradnje i istraživačke projekte, što kao predavača.

“CroAsia institut Hrvatskoj će nastojati pružiti svježi, novi, razuman te što je više moguće objektivniji pogled na Aziju i Kinu”, izjavio je Mato Njavro.

Partneri ZŠEM-ovog instituta su China-CEE institut, pekinški Capital Normal Sveučilište i Pekinško sveučilište za strane jezike, a u radu instituta sudjelovat će grupa stručnjaka s međunarodnim diplomatskim i poslovnim iskustvom.

Uz bivšu pomoćnicu glavnog tajnika NATO-a i predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, među ostalima su to i izvršni potpredsjednik i voditelj digitalnih usluga u tržišnom području SI Azije za Ericsson Siniša Krajnović, glavni savjetnik strategy Centra za strateške budućnosti pri uredu premijera Singapura Chor Pharn Lee, stručnjak za digitalni marketing Dejan Kutnjak te voditelj nadzora i kontrole za Aziju u UBS-u Mirko Jurišić.

Komentirajte prvi

New Report

Close