Crni rekorder: Kućanstvo s 27.000 kuna duga za smeće

Autor: Poslovni.hr , 29. kolovoz 2019. u 11:49
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Dug seže više od 15 godina.

Đakovačko Komunalno poduzeće Univerzal ovih je dana na adrese dužnika poslalo opomene, obavijesti o neplaćenim obvezama, a tko se ogluši o njih – slijedi mu ovrha. Praksu prisilne naplate dugovanja ovaj komunalac provodi otprije, dok drugi gradski komunalac, Đakovački vodovod, tek treba krenuti u svoje prve ovrhe, a potraživanja od zastare štiti opomenama, piše Glas Slavonije.

Odvozeći smeće s područja grada Đakova, prigradskog prstena te iz još šest općina Đakovštine, Univerzal tu uslugu obavlja u 10.500 kućanstava, među kojima je, doznajemo u upravi tog komunalca, oko 26 posto neplatiša – 2800 kućanstava, a čiji je dug, zaključno s 31. srpnja ove godine, oko 4,5 milijuna kuna, u što su uključena sva dugovanja kućanstava – od najmanjih do velikih iznosa. Ove brojke ne obuhvaćaju ovih dana izdane najnovije račune za odvoz otpada jer će ih dio građana podmiriti idućih dana, no ipak na vrijeme.

Najveći pojedinačni dug kućanstva za odvoz smeća iznosi – 27.000 kuna. Crni je rekorder jedno đakovačko kućanstvo, a dug seže unazad (više od) 15 godina – tako je 2007. godine iznosio je 14.000 kuna, a narastao je na 27.000 kuna “zahvaljujući” i sudskim troškovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close