Iako se čitava pivska industrija bazira već više tisuća godina na četiri osnovna pivska sastojka: voda, hmelj, ječam i kvasac, ipak se s vremena na vrijeme na tržištu pojavljuju trendovi koji usmjeravaju taj sektor.
Hrvatska nije iznimka
I dok je prije 10-ak godina u Hrvatskoj bilo nezamislivo da neka pivovara u svojoj ponudi nema i Radler pivo, danas je to craft. Iako je craft pivo staro koliko i pivo kao piće, štoviše vjerojatno su prve pivovare bile upravo "craft", danas se pod tim pojmom podrazumijeva "bolje" pivo koje je "ručno rađeno" u maloj i nezavisnoj pivovari. Zadnjih godina je ovaj trend zapljusnuo i našu zemlju te danas u Hrvatskoj, prema podacima Grupacije malih nezavisnih pivovara, koju vodi Krešimir Marić, inače majstor pivar Pivovare Daruvar, djeluje 63 nezavisnih pivovara.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu