Ćorić o radu nedjeljom: Vodit ćemo računa o koroni

Autor: Marija Brnić , 28. listopad 2020. u 22:00
Foto: TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Prema najavi ministra Tomislava Ćorića, prijedlog izmjena zakona u javnu raspravu išao bi 1. prosinca.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, sudeći po odgovoru koji smo dobili, ima razumijevanja za zabrinutost trgovaca i inicijativu HUP-ove Udruge trgovine, koja traži da se reguliranje pitanja rada trgovina nedjeljom odgodi za vrijeme kada prestane kriza zbog pandemije Covid-19.

Radna skupina za izradu prijedloga izmjena zakona o trgovini, u kojoj su uz predstavnike resornih ministarstava predstavnici HUP-a, HGK i HOK-a, te sindikata, nastavit će pripremati zakonsko rješenje, no, kako se iščitava iz odgovora, uz mogućnost da se primjena propisa odgodi, što je bio jedan od zahtjeva HUP-a.

“Radna skupina je osnovana s ciljem provedbe analize opcija reguliranja radnog vremena trgovina. Nakon analize iznaći će se optimalno-normativno rješenje, sa stajališta trgovaca, radnika i potrošača. Kod izrade prijedloga i utvrđivanja datuma početka primjene će se uzeti u obzir ekonomske okolnosti i utjecaj epidemije na gospodarstvo”, stoji u odgovoru Ministarstva.

HUP je zatražio da se energiju u uvjetima ionako smanjene potražnje kupaca usmjeri u očuvanje poslovanja, te da se osjetljivu temu neradne nedjelje, oko koje nema suglasja ni među trgovcima, na dnevni red stavi nakon što okonča koronakriza.

Prema najavi ministra Tomislava Ćorića, prijedlog izmjena zakona u javnu raspravu išao bi 1. prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close