Ćorić: Adanić će voditi Janaf 
nekoliko 
mjeseci

Autor: Darko Bičak , 24. rujan 2020. u 21:59
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Adanić je za člana Uprave Janafa izabran u veljači ove godine, isto kada je za predsjednika Uprave ponovno izabran Dragan Kovačević.

Nakon što je USKOK-ova istraga prošlog tjedna “smijenila” Dragana Kovačevića s pozicije predsjednika Uprave javne tvrtke Janaf, Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela i formalnu odluku od njegovu razrješenju te imenovala Stjepana Adanića vršiteljem dužnosti predsjednika Uprave. O odluci Vlade javnost je izvijestio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je i sektorski nadređen Janafu. Dodao je da će Adanić na toj funkciji biti nekoliko mjeseci, odnosno da takvo imenovanje može biti po zakonu šest mjeseci, ali i da će se to obaviti unutar tog roka.

Adanić je za člana Uprave Janafa izabran u veljači ove godine, isto kada je za predsjednika Uprave ponovno izabran Dragan Kovačević. U Upravu je tada izabran i Vladislav Veselica. Iako je Adanić obavljao niz javnih i političkih funkcija, javnosti je najpoznatiji kao ratni gradonačelnik Varaždina 1990.-1992., gdje je, uz Radimira Čačića, možda i najzaslužniji za predaju 32. oklopno-mehaniziranog korpusa JNA koji je bio stacioniran u Varaždinu.

Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu braniteljaod 2007. do 2011. Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. Pomoćnik je glavnog tajnika HDZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close