Coca-Cola objavila novo priopćenje o analizi svojih proizvoda. Capak: “Moguća je i sabotaža”

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2023. u 11:44
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U četiri slučaja je utvrđeno oštećenje sluznice, a samo jedna osoba hospitalizirana –  kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

Coca-Colino priopćenje

Coca-Cola je poslala priopćenje vezano za unutarnju analizu svojih proizvoda.

Nema nikakvih nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda, zaključak je interne analize koju je Coca-Cola provela nakon više slučajeva i sumnji na trovanje nakon konzumacije gaziranih pića.

Kako navode, jedna od dvije povučene serije Romerquellea je sigurna za konzumaciju.

Capak o trovanju

‘Puno je čudnih informacija. Moguća je i sabotaža’

Sinoć sam imao 14 osoba, danas je ta brojka oko 30. Ne mogu vam reći precizno. Svi slučajevi su blage naravi. U četiri slučaja je utvrđeno oštećenje sluznice, a samo jedna osoba hospitalizirana –  kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, prenosi N1.

Navodi da se poduzimaju sve radnje, policija provodi istragu i na mjestu gdje su boravili.

– Završili smo nalaze riječkih uzoraka u dva navrata onih koji su došli, u utorak navečer i ujutro u srijedu i uzorke iz Zagreba vezane za one prve slučajeve na Rebru. Uzorci ne pokazuju nikakva odstupanja, nema ničeg spornog – kazao je Capak.

– Riječki uzroci su uzeti iz kafića, došlo nam je 16 bočica, i došlo je još dvije boce. Coca Cola s PMF-a i iz Spara, to je uzrokovano – objasnio je Capak o kojim se bočicama iz Zagreba radi.

Navodi da je moguća i sabotaža.

– Tu ima jako puno čudnih informacija i stvari koje su se dogodile. Ja se nadam da čim ćemo imati rezultate policijskih očevida i rezultate Centra za kriminalistička istraživanja, da ćemo imati odgovor.

– Ne mogu ništa zaključiti. Analize se nastavljaju, a ključni odgovor ćemo dobiti nakon što Centar za kriminalistička vještačenja Vučetić izvrši analizu uzoraka koji su uzeti direktno na licu mjesta i koji su popijeni od osobe – dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close