‘Clean start – i što je tu novoga?’, pitaju se umirovljenici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. siječanj 2013. u 12:24
Patrik Macek/PIXSELL

Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) osvrnula se na Vladin projekt “Clean start”.

Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ), osvrčući se na Vladin projekt "Clean start" – "Analiza postojećeg stanja u državnim tijelima i trgovačkim društvima s konceptom poboljšanja efikasnosti upravljanja", ocijenila je danas kako u toj analizi nije iznesen ni jedan novi podatak koji već nije bio poznat javnosti.

Predsjednik BUZ-a prof. Milivoj Špika u priopćenju navodi kako nije jasno zašto je vladajućima za "utvrđivanje 'pravog' stanja javnih financija trebalo više od godine dana" te zaključuje da je riječ o "nekoliko uludo potrošenih milijuna" za projekt "Clean start".

Ističe da "nije iznesen ni jedan novi podatak koji već nije bio poznat kroz razne i javnosti već odavno dostupne dokumente, počevši od onih financijske prirode pa do mnogih izviješća Državne revizije, koja svake godine redovito i do u detalje češlja poslovanja svih ministarstava, tvrtki, ustanova, odnosno svih koji imaju bilo kakve veze proračunskim novcem na svim razinama".

Izražavajući čuđenje kako Vlada na početku 2013., godinu dana nakon dolaska na vlast, ustanovljava stanje koje je zatekla 1. siječnja 2012., iz BUZ-a također tvrde kako se vladajući "i dalje ponašaju kao nojevi s glavom u pijesku, kao da njihova vladavina i njeni katastrofalni rezultati u 2012. uopće nisu ni postojali".

Predsjednik BUZ-a Špika ocijenjuje da su ovim Clean startom "nakon cijele godine lutanja" i zavaravanja građana vladajući potvrdili kako je "njihov čuveni predizborni plan 21 bila prevara svih onih koji su im radi njega i danih obećanja dali svoj glas".

"Kada bi se šalili onda bi rekli" da će vladajuća koalicija nakon ove "Analize odmah prionuti ozbiljnu poslu i žurno, umjesto stranačke vojske podobnih i poslušnih žurno vratiti sve otjerane koji su nešto i znali, odnosno postaviti sposobne ljude na čela javnih tvrtki; no kako ovo nije šala već tmurna zbilja očito je da nas i u ovoj godini čekaju daljnje 'štednje' i stezanje remena, što znači novi udar na standard građana, a posebno onih najugroženijih kategorija, dakle nezaposlenih i posebno umirovljenika", zaključuje predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Komentirajte prvi

New Report

Close