Članovi CRANE-a pokazali da i umjetnost može biti investicija

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2023. u 22:00

Umjetnost predstavlja jedno od atraktivnih područja za investicije, a poznati su brojni primjeri sindiciranih ulaganja gdje je više ulagača otkupljivalo cijele zbirke pojedinih autora.

Članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela i investitora – CRANE okupili su se u Wyndham grand resortu u Novom Vinodolskom na još jednom meet-upu pod nazivom “Umjetnost kao investicija”. Svoja iskustva i kolekcije članovima predstavili su Dora Hanžeković – Žuža, predsjednica uprave odvjetničkog društva Hanžeković i partneri te poznati hrvatski kolekcionar Marinko Sudac.

Kolekcija Hanžeković je svojim opsegom impozantna, a sadrži gotovo sva relevantna slikarska i kiparska imena s kraja 19. i 20. stoljeća te predstavlja jednu od najznačajnijih domaćih kolekcija. Marinko Sudac ima značajno međunarodno iskustvo u identifikaciji i pozicioniranju umjetnika i njihovih djela, a radovi iz njegove kolekcije izlagali su se u nekima od najprestižnijih muzeja svijeta poput Tate Moderna, bečkog Mumoka ili Ludwig muzeja u Budimpešti.

Umjetnost predstavlja jedno od atraktivnih područja za investicije, a poznati su brojni primjeri sindiciranih ulaganja gdje je više ulagača otkupljivalo cijele zbirke pojedinih autora. Ipak – zajedničko svima je ljubav prema umjetnosti te je upravo ona temelj za ulazak u svijet investicija u ovome području.

Događaju je uz brojne poznate poduzetnike i investitore prisustvovao i veleposlanik Kanade Alan Bowman koji je istaknuo kako je ovo veoma važno područje jer se na ovaj način brojna djela spašavaju i kasnije budu dostupna javnosti.

“Kao i u posljednjih 15 godina CRANE okuplja vrhunske investitore kojima je zajednička glad za učenjem i novim područjima ulaganja. Zahvaljujemo Dori i Marinku na inspirativnim prezentacijama koje su mnoge usmjerile i na ovo važno područje u budućnosti. Po reakcijama članova ovo je bio pun pogodak”, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close