Do daljnjega bez straha od ovrha za građane Gline, Petrinje i Siska, kreću prvi otpisi dugova

Autor: Suzana Varošanec , 12. siječanj 2021. u 11:21
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Uz ovu značajnu pomoć građanima Sisačko-moslavačke županije koja je druga županija u zemlji po broju blokiranih fizičkih osoba, Hrvatska udruga agencija za naplatu potraživanja donira i 300 tisuća kuna za pomoć pri obnovi razrušenih kuća

Sve članice Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja – Prima Solvent, CEI Zagreb, EOS Matrix, B2 Kapital, Kredyt Inkaso, McGrath & Arthur, RETURN TO BUSINESS i APS Croatia, obustavile su provedbu novih ovršnih postupaka na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Naime, prema građanima s područja Gline, Petrinje i Siska nove ovrhe se ne pokreću od 29. prosinca, a kako bi dodatno pomogle građanima čiji su domovi teško stradali ili su potpuno razoreni u potresu, HUAN udruga donira i 300 tisuća kuna za pomoć pri obnovi razrušenih kuća, navodi se u njihovom priopćenju. Pored obustave njihove naplate potraživanja prema građanima navedene županije. agencije za naplatu potraživanja neće provoditi ni pokretanje novih ovršnih postupaka.

Posrijedi je značajna pomoć blokiranim građanima Sisačko-moslavačke županije koja je prema neslužbenim informacijama druga županija u zemlji po broju blokiranih građana. Prema predsjedniku HUAN-a Matiji Arapoviću, ove mjere su nastavak pozitivne prakse agencija koje svakom dužniku pristupaju individualno i uz zajednički dogovor, kreiraju modele plaćanja koji su realni i mogući..

„Kao društveno odgovorne kompanije, koje kontinuirano usmjeravaju pomoć prema potrebitima te u svom svakodnevnom radu vode računa i o socijalnim komponentama, vjerujemo da je u ovakvim okolnostima važno pokazati dodatno razumijevanje i solidarnost. Iz tog smo razloga na razini Udruge usvojili mjere kojima se obustavlja provedba novih ovršnih postupaka prema građanima s područja Banovine, kako bismo im olakšali naredno razdoblje“, istaknuo je Arapović dodavši da će svatko tko je doživio ovu nesreću imati specijalni status u postupku koje je individualan.

“Mogu reći za one koji su ostali bez krova nad glavom, da ćemo biti još socijalno osjetljiviji. Pritom je važan prvi korak, a to je telefonski kontakt I zahtjev za pomoć. Već ima pozitivno riješenih predmeta po tom pitanju, pa I otpisa od strane pojedinih agencija”, navodi Arapović.

Također, članice će, kako navode, pored zajedničke, i svoje individualne donacije izravno usmjeriti prema nekoliko obitelji s područja Sisačko-moslavačke županije, a donirana će se sredstva moći koristiti isključivo za sanaciju oštećenih objekata. Dodatno, pak, pojedine poput agencije Prima Solvent odlučile su se i na druge poteze s ciljem pomoći tamošnjem gospodarstvu. Prima Solvent tako preko tvrtke iz sustava Prima, registrirane za procjenu poslovnih rizika pod imenom Prima bon, svim poduzetnicima na tom području daje besplatni godišnji pristup bazi podataka za procjenu poslovnih rizika.

Komentirajte prvi

New Report

Close