Civilnoj zaštiti i vatrogastvu napredna obuka

Autor: Lucija Špiljak , 09. rujan 2020. u 21:59
Centar u Vučevici kod Klisa za vatrogasce vrijedan je 56 milijuna kuna, dio je projekta prekogranične suradnje s Italijom, bit će na 3 kata

Centar je dio projekta Firespill, vrijednog 120 milijuna kuna, koji je realiziran kroz program prekogranične suradnje s Italijom, a okuplja 14 partnera iz dviju zemalja.

Do kraja 2020. naselje Vučevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiva Centar za naprednu obuku za vatrogastvo i civilnu zaštitu vrijedan 56 milijuna kuna. Zgrada budućeg centra bit će na tri kata, obuhvaćat će garažu za servisiranje i parkiranje vozila, učionice, poligone i smještajne prostore, kako piše Hina. Posebno to veseli županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića koji je rekao da će Centar puno značiti vatrogascima iz županije i šire te da će na jednom mjestu imati sve simulatore i instruktore. Centar je dio projekta Firespill, vrijednog 120 milijuna kuna, koji je realiziran kroz program prekogranične suradnje s Italijom, a okuplja 14 partnera iz dviju zemalja. U projekt su uključene sve jadranske županije. Nositelj je javna ustanova Rera, čiji je ravnatelj Jozo Sarač rekao da je cilj projekta podići operativne kapacitete sustava za upravljanje krizama te da se edukacijom smanji negativan utjecaj na ljude i materijalnu imovinu.

“U pripremi je poziv za javni natječaj za izvođače radova nakon čega krećemo s infrastrukturnim dijelom i nabavom opreme”, najavio je. Ovim projektom povećat će se i sigurnost hrvatskog i talijanskog bazena kroz poboljšanje prekograničnih aktivnosti kod rješavanja prirodnih katastrofa te katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close