Čime bismo se bavili kada nam novac ne bi bio potreban

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2018. u 10:55
Foto: Thinkstock

Jednostavno pitanje otkrilo je zanimljive odgovore.

Čime bismo se bavili kada nam novac ne bi bio potreban? Jednostavno pitanje otkrilo je zanimljive odgovore u anketi koju je MojPosao proveo na više od 800 ispitanika.

Kada im novac ne bi bio potreban, većina ispitanika (43%) bavila bi se nekim drugim poslom ili zanimanjem. Izbor bi pritom u najvećoj mjeri pao na umjetnička zanimanja, bavljenje poljoprivredom, volontiranje i humanitarni rad.

Kada im novac ne bi bio potreban, ispitanicima bi bili privlačni i poslovi iz područja ekonomije (istraživanje tržišta, trgovanje dionicama, unutarnja i vanjska trgovina), turizma (ugostiteljstvo i hotelijerstvo), izrade rukotvorina (nakit, ukrasni predmeti, šivanje odjeće te izrada i restauracija namještaja), obrazovanja (profesor ili odgajatelj u vrtiću) te sporta (jahanje, joga, ronjenje, biciklizam, jedrenje, fitness trener).

U nešto manjoj mjeri na ovom su se popisu našli i poslovi iz područja znanosti pa bi ispitanici tako voljeli 'istraživati svemir' i 'proučavati prirodu', a ima i onih koji bi se rado bavili dizajnom interijera, kulinarstvom, slastičarstvom, putovanjem u svrhu pisanja putopisa ili snimanja dokumentaraca te brigom o ljepoti.

Zanimljivo je da se tek pri dnu ovog popisa nalaze poslovi iz deficitarnih kategorija zanimanja kao što su IT, zdravstvo i farmacija, a pri dnu popisa smjestili su se i poslovi iz područja ekologije, proizvodnje, veterina i pravosuđe.

Na ovom zanimljivom popisu našli su se i poslovi kao što su: svjetioničar, kopač zlata, misionar, arheolog, a ima i onih koji bi rado bili coachevi, knjižničari, blogeri te kreirali sadržaj za You Tube.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ah how the world is changing. giv free mony plz. Thank you.
This has nothing to do with responsibility. Work for money is how dog is taught.
And we are visual animals.

New Report

Close