Cijene vožnje Žičare Sljeme u prvo će vrijeme biti promotivne

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2022. u 13:45
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na pitanje hoće li si vožnju žičarom moći priuštiti prosječna obitelj s djecom, Tomašević je rekao je da je to ideja kojom se vode pri formiranju cijene. 

Žičara Sljeme dobila je uporabnu dozvolu pa je njeno otvorenje izgledno do kraja veljače, izvijestila je na konferenciji za medije zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec, a cijene vožnje koje će u prvo vrijeme biti promotivne, bit će poznate sljedeći tjedan.

“Do kraja tjedna očekuje se izrada izvješća o sigurnosti žičare, a posljednji je korak dozvola za rad Ministarstva prometa, mora i infrastrukture. Ostaje moguće i izvjesno da će žičara početi raditi do kraja veljače”, rekla je Dolenec.

Cijene vožnje trebale bi biti poznate već sljedeći tjedan.

“Početkom sljedećeg tjedna, u svakom slučaju prije otvaranja, predstavit ćemo cjenik Žičare, s tim da će jedno vrijeme voziti prema promotivnoj cijeni. Još uvijek radimo analize i konzultacije”, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na pitanje hoće li si vožnju žičarom moći priuštiti prosječna obitelj s djecom, Tomašević je rekao je da je to ideja kojom se vode pri formiranju cijene.

Odgovarajući na pitanje o tijeku socijalnog dijaloga sa sindikatima oko najavljenih otkaza višku radnika u Zagrebačkom holdingu, Dolenec je istaknula da su “Uprava i sindikati vrlo intenzivno u procesu savjetovanja”.

“Pričekajmo još malo. Siguran sam da će jedan dio radnika i sam uzeti otpremnine i otići s obzirom na mjesta koja će se utvrditi kao višak”, rekao je Tomašević.

Izvijestio je i da je prošlog tjedna unajmljena drobilica glomaznog otkaza na Jakuševcu dobila dozvolu za rad.

No, istovremeno je dostavljena kupljena drobilica, za čiju se dozvolu još čeka, pa će do tada, glomazni otpad oporabljati unajmljena drobilica.

Najavio je i kako će Zrinjevac ići u nabavu još jedne drobilice za glomazni otpad.

“U nabavi je od strane Zrinjevca još jedna manja drobilica za glomazni otpad. Na kraju tog postupka, poduzeća u gradskom vlasništvu će imati dvije drobilice i više neće biti potrebno za najam drobilica niti skladišta”, istaknuo je Tomašević.

Korlaet: Skladište građevinskog materijala na Žitnjaku

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je kako se nastavlja pregled oštećenja gradskih ulica te najavio da će Javna vatrogasna postaja (JVP) ovog vikenda sustavno dronovima pregledati krovove u pješačkoj zoni.

“To je svojevrsna uvertira u nekonstrukcijsku, a onda i konstrukcijsku obnovu koja će krenuti u ožujku. Pozivam građane da prate stranice Fonda za obnovu, jer će uskoro ići novi poziv za nekostrukcijsku obnovu”, rekao je Korlaet.

Najavio je i da će ovaj mjesec Gradska skupština donijeti odluku da se privremeno skladište građevinskog materijala, uslijed početka obnove, smjesti na Žitnjak.

Osiguravanje dodatnog prostora za građevinski materijal je zakonska obveza grada, naglasio je Korlaet i dodao da se lokacija nalazi u industrijskoj zoni, a skladište veličine dva hektara sjeverno od pročistača otpadnih voda u Čulinečkoj ulici.

“Radi se o zakonskoj obvezi koju je grad trebao donijeti. Također, ne radi se o deponiju, nego o mjestu gdje će se vršiti organizirana oporaba građevinskog materijala”, rekao je Korlaet.

Komentirajte prvi

New Report

Close