Cijene ovih automobila u Njemačkoj padaju, naglo porastao izvoz u Hrvatsku

Autor: VLM , 25. studeni 2019. u 15:13
Ilustracija: DPA/PIXSELL

-Ovo je dizel Passat, standard Euro 6. Cijena mu je prije pola godine bila 28 tisuća eura. Mi ga prodajemo za 21 tisuću eura i još nismo našli kupca – kaže jedan trgovac automobilima za DW.

Na auto-tržnicama u Njemačkoj gomilaju se polovni dizelaši. Cijene padaju – trgovci propadaju. Međutim, zbog osjetnog pada cijena naglo je porastao izvoz starijih dizelaša u Hrvatsku, piše Deutsche Welle.

Mnogi europski gradovi ograničili su ili čak zabranili vožnju za dizelaše, što uglavnom pogađa vlasnike starijih vozila, zaključno sa standardom Euro 5. Međutim, ni vlasnici vozila Euro 6 ne mogu odahnuti.

– Ovo je dizel Passat, standard Euro 6. Cijena mu je prije pola godine bila 28 tisuća eura. Mi ga prodajemo za 21 tisuću eura i još nismo našli kupca – kaže jedan trgovac automobilima za DW.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Mnogo novca izgubili su i građani koji su dizelaše kupili prije krize i izgubili puno novca.

U Hrvatskoj, BiH i Srbiji još uvijek nema ekoloških zona. Čini se da je vozačima cijena često puno važnija od kvalitete zraka, što može imati ozbiljne posljedice za zdravlje, jer se uvoze ponekad i prastari dizelaši, navodi DW.

Posljedice mogu biti višestruke – astma, alergija, pa čak i rak.

Komentirajte prvi

New Report

Close