Paprene cijene trešanja ove godine šokiraju građane

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2023. u 07:45
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Oni koji su nešto i ubrali na tržnici nude po paprenim cijenama. Toliko paprenim da cijenu i ne označuju kako se kupci ne bi razbježali.

Cijene sezonskog voća ili povrća na tržnicama sve više šokiraju građane. Odnedavno to su trešnje. Cijena kilograma trešanja doseže čak trinaest eura pa se malo tko lati novčanika. Iako poskupljuje gotovo sve u odnosu na lani, otegotna okolnost je i to što je palo dosta kiše pa su trešnje vodenaste te je malo pravog sočnog crvenog ploda, javlja HRT.

Trešnje nisu baš slatke 

Iako je u sedamdeset i osmoj godini, Sukošanka Marija, kaže, popela bi se na stablo trešnje da ima što brati. Trule su, vodenaste, ništa od berbe ove godine, žali se.

“Vidite kako je to sve gnjilo, ono što je i bilo malo su rodile, sve je propalo. Valjda od ove kiše velike, one nisu za kišu”, rekla je Marija Smolić-Ročak, Sukošan.

Oni koji su nešto i ubrali na tržnici nude po paprenim cijenama. Toliko paprenim da cijenu i ne označuju kako se kupci ne bi razbježali.
Domaće i do deset eura, ove španjolske čak 13 po kilogramu. One pak koje su slabije rodile i nisu toliko sočne – pet eura.

Davorka Torbarina iz Zadra kazala je da trešnje nisu baš slatke, te da kaže to i kupcima. “Ove godine dosta je kiše palo tako da su popucale, kad ih berete morate ih bacati”, dodala je Nada iz Zadra.

Komentirajte prvi

New Report

Close