Cijena Bjelolasice splasnut će na 11,5 milijuna kuna?

Autor: Suzana Varošanec , 20. svibanj 2019. u 07:56
Sud će odlučiti o spuštanju cijene za još 10%/K. Štedul/PIXSELL

Propala 14. dražba za olimpijski centar čija je vrijednost procijenjena na 48 milijuna.

Bez interesa ponuđača, odnosno bez ijedne zaprimljene ponude završila je i 14. javna dražba na kojoj je ponovo neuspješno u stečajnom postupku tvrtke HOC Bjelolasica na prodaju zainteresiranim investitorima bila izložena preostala neunovčena imovina ovog stečajnog dužnika.

Potvrđuje to stečajni upravitelj Tomislav Đuričin te kao sljedeći korak najavljuje da će dostaviti prijedlog stečajnom sudu za spuštanje cijene za daljnjih 10 posto.

No, kako ističe, ključno je što će o prijedlogu odlučiti sud. U slučaju da ga prihvati, doznajemo da to bi značilo početnu cijenu na novoj dražbi u iznosu od oko 11,5 milijuna kuna. Usporedbe radi, za nekad poznato domaće skijalište procijenjena vrijednost imovine o kojoj riječ iznosila je čak 48 milijuna kuna.

Za daljnji pak razvoj zanimljivo ostaje pitanje do koje granice su razlučni vjerovnici spremni snižavati cijenu. Podsjetimo, prodaju se tri cjeline, od kojih je najvrednija Jasenak 1 u kojoj su skijalište, restoran, sportski tereni, zemljište, sustav kanalizacije te tri paviljona.

Smještajni kapaciteti obuhvaćaju sedam i pol tisuća četvornih metara, no jedan dio je u privatnom vlasništvu, pa bi se  izgleda vlasnici trebali organizirati glede upravljanja svojom imovinom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close