Četvrtina poduzetnika računa na rast prihoda od 25%

Autor: Marija Crnjak , 12. rujan 2019. u 22:00
Osnivač Rimac automobila Mate Rimac na konferenciji 'Poduzetnički mindset'

‘Danas je mnogo lakše ući u poduzetništvo nego prije desetak godina. Novac nikad nije bio dostupniji za one koji znaju i mogu’, poručio je Mate Rimac.

Među najvećim izazovima za hrvatske poduzetnike su zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnih radnika, visoki porezi i njihove česte izmjene te nestabilno poslovno okruženje, kako lokalno, tako i globalno na kojem se najavljuje recesija.

"Zato je pozitivna činjenica da čak četvrtina hrvatskih poduzetnika vjeruje kako će u iduće tri godine povećati broj zaposlenih za 20 posto te prihod za 25 posto", istaknuo je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska, na konferenciji u organizaciji časopisa Poduzetnik i EY Hrvatska na konferenciji "Poduzetnički mindset". Na jučerašnjem eventu na kojem je najavljen i ovogodišnji EY izbor za poduzetnika godine Ognjen Bagatin, osnivač Poliklinike Bagatin, poručio je da u Hrvatskoj treba graditi kulturu koja će slaviti uspjeh. 

Nenad Bakić, poduzetnik i investitor smatra pak da se kultura uspjeha gradi preko STEM predmeta i kompetencija te ključnih općih kompetencija. Ističe kako je nužno refokusiranje s prošlosti na budućnost, kako bi Hrvatska postala zemlja poduzetničkog mentaliteta. Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, kazao je kako je danas mnogo lakše ući u poduzetništvo nego prije desetak godina. "Za to je najzaslužniji lak pristup financiranju. Novac nikad nije bio dostupniji za one koji znaju i mogu", kazao je Rimac. 

"Trenutačno radimo C_TWO, najsnažniji serijski automobil ikad proizveden, te Greyp, najinovativniji bicikl. Ne samo da zadržavamo hrvatske radnike, nego privlačimo i one iz svijeta", rekao je Rimac. Luka Abrus, direktor Fivea, i Alan Sumina, osnivač Nanobita, rekli su kako mladi hrvatski poduzetnici uspješno surađuju jer im je zajednički cilj biti što uspješniji u izvozu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close