Četiri kandidata konkurira za mjesto novog rektora na ZG Sveučilištu

Autor: Agencija VLM , 20. ožujak 2014. u 11:15
Članovi Senata će tajnim glasanjem izabrati tko će biti Bjelišev nasljednik; Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Tko će od njih to i postati bit će poznato nakon tajnog glasanja članova Senata 15. travnja.

Poznati su kandidati među kojima će se birati novi rektor Sveučilišta u Zagrebu. Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora objavilo je kako četiri osobe ispunjavaju sve zakonske uvjete i odredbe Statuta sveučilišta, a za čelnika najvećega sveučilišta u Hrvatskoj "nominirali" su ih predsjednici pet vijeća područja i dekani triju sastavnica Sveučilišta.

To su prof.dr. Damir Boras (predloženik Vijeća društveno-humanističkog područja i Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta), prof.dr. Blaženka Divjak (predloženica Vijeća biotehničkog područja), prof. dr. Melita Kovačević (predloženica Vijeća prirodoslovnog područja i Vijeća umjetničkog područja) te prof. dr. Nedjeljko Perić (predloženik Vijeća tehničkog područja).

Oni će svoje programe za mandat rektora Sveučilišta kroz četiri godine izložiti na izvanrednoj sjednici Senata u utorak 8. travnja, a već 15. travnja članovi Senata će tajnim glasanjem, natpolovičnom većinom, izabrati tko će biti novi prvi čovjek zagrebačkog Sveučilišta.

Komentirajte prvi

New Report

Close