Češki medij o Hrvatskoj: Sve je poskupjelo, sladoleda nema ispod tri eura. A tu su i lopovi…

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2023. u 12:03
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Češki mediji navode i kako turisti ove godine mogu očekivati poskupljenje hrane i smještaja… Pišu kako kod nas nema više kuglice sladoleda ispod tri eura…

Jedan od načitanijih čeških portala Novinky.cz posvetio je Hrvatskoj nekoliko tekstova. Češki mediji obično hvale Hrvatsku, vele kako se poneki gosti vraćaju u ista mjesta i po 20 godina, kako se dobro slažu s ‘domaćima’… A ove godine pišu kako dio njihovih čitatelja brine što s kunama sad kad je Hrvatska prešla na euro…

– Tamo idemo redovito, tako da kod nas obično ostane i koja kuna. Ostalo nam je 200-ak kuna od prošle godine i ne znamo što ćemo s njima ove godine – kazala je za češki medij jedna stanovnica Praga.

Srećom po nju, ali i ostale s tim problemom, kune se kod nas i dalje mogu besplatno zamijeniti u eure. Napravili su Česi i vodič sa savjetima i detaljnim uputama za taj postupak te naglasili “kako bi tečaj svugdje trebao biti jedinstven. I to 7,5345 kuna za jedan euro”.

Novinky navodi i kako turisti iz Češke ove godine mogu očekivati poskupljenje hrane i smještaja…

– Kuglica sladoleda sad je tri eura, negdje uz more i četiri eura – navode Česi jedan od primjera.

Također, pišu kako je vučna služba za automobile skuplja nego što je, primjerice, u Italiji. Savjetuju vozače da dobro provjere što im sve pokriva polica osiguranja prije odlaska na put.

Jedan od tekstova koji je objavio Novinky odnosi se na krađe po plažama.

– Krajem lipnja lopovi su bili aktivni na plažama Kvarnerskog zaljeva. Žrtve su bili turisti iz Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke, Srbije, ali i Hrvati – navode Česi, koji savjetuju turiste da na plažu ne nose dragocjenosti, prenose 24sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close