Česi za 500 mil. kn grade logistički centar u Samoboru

Autor: Suzana Varošanec , 11. siječanj 2022. u 22:00
Za RC Zone planira se gradnja 83.000 m2 skladišnog prostora/PD

Preduvjet je to za razvoj nove gospodarske zone Bobovica, u sklopu koje se najavljuje realizacija navedenog DLC-a.

U zagrebačkom prstenu, u rastućoj logističkoj branši, Grad Samobor otvara put projektu koji se procjenjuje na pola milijarde kuna, a razvijat će ga češka razvojno-investicijska tvrtka RC Europe, koja kreće s pripremom dokumentacije za gradnju distributivno-logističkog centra “RC Zone Samobor”, sa 83.000 m2 skladišnog prostora neto visine 12 m, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost.

Odlični izgledi za ubrzani razvoj projekta i cijelog kraja – veći standard građana Samobora i okolice, otvaranje više od 800 novih radnih mjesta i privlačenje partnerskih investitorskih tvrtki, sve su to učinci usvajanja novog samoborskog UPU-a na recentnoj sjednici Gradskog vijeća grada Samobora.

Preduvjet je to za razvoj nove gospodarske zone Bobovica, u sklopu koje se najavljuje realizacija navedenog DLC-a, kao jedinstvenog projekta za ovaj dio Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem EU.

Razgovori s potencijalnim zakupcima i tvrtkama zainteresiranima za suradnju na ovom projektu već su započeti, potvrđuju iz RC Europe. Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 mjesta za palete koje će biti postavljene na 60 metara duge police.

Projekt će stvoriti i do 800 novih radnih mjesta samo za skladišne radnike, a završetak izgradnje planiran je za 2023./2024. Nakon značajnog iskustva u građevinarstvu, RC Europe je u segment logistike ostvarila, navode, velik broj uspješno završenih projekata u Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji.sv

Komentirajte prvi

New Report

Close