Česi već grade RC Zone Samobor: “To je tek početak u RH”

Autor: Mladen Miletić , 28. lipanj 2023. u 07:03
Prostor u budućem logističkom parku moći će se koristiti za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje/PD

U skladu sa zahtjevima, potrebama i željama zakupaca, prostor u budućem logističkom parku moći će se koristiti za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Češka tvrtka RC Europe Group započela je s radovima na izgradnji logističkog parka RC Zone Samobor u gospodarskoj zoni Bobovica.

Na ukupnoj površini zemljišta od 170.000 kvadratnih metara nalazit će se impresivni objekt od 86.000 kvadratnih metara namijenjen iznajmljivanju.

U skladu sa zahtjevima, potrebama i željama zakupaca, prostor u budućem logističkom parku moći će se koristiti za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

“Završetak izgradnje planiran je za kraj 2024., a već svjedočimo velikom zanimanju i potpisivanju ugovora s budućim najmoprimcima. Vlasnici RC Europea zadovoljni su ulagačkom klimom u Hrvatskoj te jako cijene suradnju i podršku lokalnog tima, kao i svih dionika u Gradu Samoboru i šire.

Ovo je tek početak ostvarenja naših dugoročnih planova za hrvatsko tržište, a nekoliko novih projekata već je u pripremi”, poručio je Antonín Dillenz, glavni direktor kompanije RC Europe i voditelj projekta.

Za izvođača građevinskih radova ranije je odabrana tvrtka Facies koja će se pobrinuti i za zelenu gradnju. Projekt će uključivati i solarnu fotonaponsku elektranu snage 7 MW na krovu, kao i stanice za punjenje kamiona i automobila, modernu kantinu te niz drugih značajki kojim se RC Zone Samobor usklađuje s najvišim standardima za logističke projekte u Europi.

Značajan preduvjet za početak izgradnje parka bio je dovršetak pristupne ceste s mostom, rotorom, biciklističkom stazom te javnim parkiralištem koje mogu koristiti posjetitelji gospodarske zone, ali i stanovnici Samobora, a gradonačelnica Petra Škrobot ističe: “Koristi za lokalnu zajednicu bit će brojne: od otvaranja nekoliko stotina novih radnih mjesta pa sve do značajnog unapređenja, pa i rasterećenja prometne infrastrukture”.

Komentirajte prvi

New Report

Close