Česi turističkim vlakovima dolaze na Jadran, na dan se proda i do 1.000 karata

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2021. u 09:54
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

I za ovu sezonu interes je velik.

Pred Rijekom je dobra turistička vijest. Naime, kako je i obećano, krajem svibnja iz Češke ponovno stiže turistički vlak. Lani je prometovao na relaciji Prag-Rijeka i prevezao 60 tisuća putnika. Ove godine novost je da će turisti iz Češke, Slovačke i Mađarske osim u Rijeku moći putovati i do Splita. Najavljen je dolazak ukupno 176 vlakova. Što će ta željeznička veza donijeti riječkom turizmu?

Kako pišu RTL vijesti, važno je obnavljanje zapuštene zgrade riječkog željezničkog kolodvora, ali još je važnije obnavljanje putničkoga prometa. A baš to dogodit će se krajem svibnja. Ove će perone napuniti češki turisti.

Dominik Damiš, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke:
„Izuzetno nam je drago da se linija nastavlja, tako da krajem svibnja počinje linija koja završava krajem rujna. Tijekom lipnja i rujna linije su tri put tjedno dok se tijekom srpnja i kolovoza linija intenzivira“.

Što znači da će u oba smjera voziti svakodnevno. Lani je taj vlak na relaciji Prag-Rijeka prevezao 60 tisuća putnika. I za ovu sezonu interes je velik, na dan se proda do 1000 karata. Cijena do Rijeke je 23 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close