CERP na programu skorašnje sjednice o prodaji udjela u HT-u, Končaru…

Autor: Jadranka Dozan , 27. travanj 2016. u 07:47
Čeka se odluka o postupku prodaje dionica/ Slavko Midžor/PIXSELL

Upravno vijeće u novom će sastavu raspravljati o više od 30 točaka, zasad se ne spominje broj dionica dviju velikih kompanija koje će ponuditi tržištu, a bit će riječi o prikupljenim ponudama za udjele drugih tvrtki.

Kako se i očekivalo, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na programu skorašnje sjednice u novom sastavu i prvoj nakon lanjskog studenoga, imati prilično nabijen dnevni red.

Na programu skorašnje sjednice više je od 30 točaka, a među brojnim prijedlozima odluka su i oni o pokretanju postupka prodaje dionica Končara Elektroindustrije i Hrvatskog telekoma putem javne dražbe/blok transakcije na Zagrebačkoj burzi. U najavi sjednice ne spominju se količine dionica koje će se ponuditi tržištu. Pored tih kompanija čijim se dionicama aktivno trguje, Upravno vijeće CERP-a trebalo bi raspravljati i o puštanju u dražbovnu prodaju manjih vlasničkih udjela države u više turističkih tvrtki, od HTP-a Korčula i Orebić do Sunčanoga Hvara.

Uz to, za sjednicu su pripremljeni i prijedlozi odluka o daljnjim koracima u nekim već započetim postupcima javnog prikupljanja ponuda, kao i o raspisivanju prvoga kruga za neke dioničke udjele. Odluke o pokretanju postupka javnog prikupljanja ponuda tako se, primjerice, predviđaju za dionice crikveničkog Jadrana i RIZ-Odašiljača. Uz izvješće o provedenom pozivu za iskazivanje interesa za kupnju dionica Domaće tvornice rublja DTR Upravno vijeće CERP-a trebalo bi donijeti odluku o početnoj cijeni, uvjetima i načinu organizacije javnog nadmetanja, koje je pak predviđeno i npr. za dionice porečke Agrolagune. 

Drugi krug

Imperijal i Maestral idu dalje 
Među izvješćima o provedenim javnim pozivima za iskazivanje interesa za kupnju dionica bit će i ona za dubrovačke Hotele Maestral te rapski Imperijal, a u oba slučaja CERP će predložiti Vijeću  početne cijene za drugi krug, tj. za podnošenje obvezujućih ponuda. Kod društva 3. maj i TIBO zbog stečaja se obustavlja postupak prikupljanja ponuda.

Komentirajte prvi

New Report

Close