CERP prihvatio ponudu Danka Čorića za Hotele Maestral

Autor: Marija Crnjak , 09. studeni 2018. u 14:08
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Za dubrovačku tvrtku istaknuo 153 mil. kuna.

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvatilo je za kupnju 68,94 posto dionica dubrovačkih Hotela Maestral obvezujuću ponudu zagrebačke tvrtke PND Strategija u vlasništvu Danka Čorića, koja je ponudila 153,5 milijuna kuna, ili 26,7 milijuna kuna više od početne cijene.

Odluka je donesena unatoč kritikama čeških ulagača koji su također predali ponude za Maestrale, jer su tvrdili da je Čorić priložio nepotpunu dokumentaciju, o čemu se očitovao i češki veleposlanik Vladimir Zavazal u pismu Ministarstvu državne imovine i CERP-u. U CERP-u su međutim utvrdili da je postupak natječaja za prodaju udjela u Hotelima Maestral bio jednak za sve ponuditelje, te je potom i prihvaćena ponuda domaćeg ulagača. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kad će napokon postati globalno poznatom činjenicom da u Hrvatsku NITKO ne može ulagati čistim novcem, ulagati se dopušta samo sumnjivim tvrtkama povezanim s političarima, koji nikad nemaju svoj novac, nego je to uvijek kredit HBOR-a ili neki drugi modus izvlačenja našeg, javnog novca.

Privatni kapital ne dopušta da mu se krade ni kunu, a kamoli da se brutalno pljačkaju milijuni. Zato privatni kapital jednostavno više ne može ulaziti u sustav lupeškog HDZ-SDP marksizma.

New Report

Close