Čelnik HUP-a istaknuo tri stvari po kojima smo ‘najbolji’ u Europi

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2020. u 11:16
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

– Promijenimo Hrvatsku nabolje, to je obveza svih nas – poručio je Zorić.

Banke su u prošloj ekonomskoj krizi bile u centru problema, ovaj put želimo biti dio rješenja, poručio je poslovnoj zajednici okupljenoj na Danu velikih planova, Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, piše Lider. 

– Znam da je čudno čuti da banke imaju društvenu odgovornost, ali doista je tako, pogotova sad nakon šoka na ekonomiju koji je izazvao Covid 19. Naša je dužnost i obveza u ovim vremenima štititi svoje klijente, kako privatne osobe, tako i poduzetnike, pogotovo male i srednje veličine, a sami moratoriji nisu i ne mogu biti dugoročno rješenje. To je tek bilo kupovanje vremena – naglasio je Collina na govornici Dana velikog planova s koje je poručio i to da banke sad imaju i društvenu ulogu – procijenjivati kome treba pomoć, kome trebaju krediti, koga spašavati i kako se uhvatiti u koštac i sa padom ekonomske aktivnosti i rastom broja nezaposlenih.

– Odgovor na to nije lagan, treba biti hrabar i priznati da Vladine mjere pomoći za gospodarstvo možda nisu dugoročno rješenje, to je samo odgađanje problema. Jedno od rješenja mogu biti sredstva iz EU iz novog proračunskog programa – smatra Collina te dodaje da treba poticati i investicije i potrošnju.

Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u svom je pozdravnom govoru poručio kako Hrvatska treba naći mogućnosti da ne bude više predzadnja po razvijenosti u Europi, ali je i sarkastično istaknuo i ono u čemu smo među najboljima – po broju dana na bolovanjima, po broju ugovora o radu na određeno vrijeme i broju neaktivnih u radno sposobnom dijelu stanovništva.

– Promijenimo Hrvatsku nabolje, to je obveza svih nas – poručio je Zorić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Damir Zorić političar iz 90-tih, prebijeg iz HSLS-a u HDZ,a danas moralna vertikala. Bravo!

New Report

Close