CEI traži savjetnike za 68 milijuna kuna, bez PDV-a

Autor: Marija Brnić , 27. siječanj 2015. u 11:38
Josip Borak, predsjednik Upravnog odbora CEI-ja/Marijan Sušenj/PIXSELL

Već u veljači planiraju odabir partnera za nekoliko JPP projekata.

Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) do 6. ožujka traga za savjetnicima za realizaciju okvirnog programa izgradnje i rekonstrukcije javnih građevina koji će se provoditi modelom javno-privatnih partnerstava.

Posao je prema procjeni CEI-ja vrijedan 68 milijuna kuna bez PDV-a, a od savjetnika će očekuju aktivnosti u financijskom, tehničkom i pravnom području. Uvjet je stoga da natjecatelji za taj posao imaju reference u pružanju usluga savjetovanja javnog partnera u pripremi projekta, ugovaranja i upravljanja ugovorom o JPP-u, a čija vrijednost kumulativno ne smije biti manja od tri milijuna kuna, te da imaju minimalno deseteročlani stručni tim za savjetovanje.

CEI namjerava, kako navode u natječajnoj dokumentaciji, nakon natjecanja sklopiti okvirne sporazume s više gospodarskih subjekata, ovisno o broju ponuda, no procjenjuju da će imati četiri savjetnika za četverogodišnju suradnju. Zanimljivi su i podaci o JPP projektima u visokogradnji za koje će CEI koristiti savjetničke usluge. Ukupno je predviđeno da savjetnici pomognu u realizaciji 20 projekata, među kojima je najveći broj školskih. Ukupno je za realizaciju iz sektora Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predviđeno osam projekata, po dva su iz resora kulture, zdravlja i pravosuđa. Već u veljači CEI planira pokrenuti postupak odabira privatnih partnera za nekoliko JPP projekata.

Najvredniji je JPP Opća bolnica Varaždin (370 milijuna kuna bez PDV-a). Slijede Neuropsihijatrijaska bolnica Dr. I. Barbot u Popovači (125 mil. kuna) i tri škole u Koprivnici (100 mil. kuna), dok bi u ožujku trebao krenuti natječaj za partnera u gradnji Hrvatskog povijesnog muzeja, procijenjene vrijednosti 137 milijuna kuna bez PDV-a, a u drugoj polovici godine trebao bi krenuti i natječaj za izbor privatnog parntnera za JPP projekt škola na bjerovarskom području.  

Komentirajte prvi

New Report

Close