Cecelja kreće s gradnjom hotela vrijednog 40 mil. kn

Autor: Marija Crnjak , 09. prosinac 2015. u 11:17
Cecelja je razvila uspješan biznis s krevetima i madracima/Marko Jurinec/PIXSELL

Plan je dovršiti hotel u roku od pet godina, posla će biti i za konzervatore jer je u staroj jezgri V. Toplica.

Nakon što je kroz tvrtku Bernarda razvila uspješan biznis u proizvodnji kreveta i madraca koje izvozi i prodaje najpoznatijim svjetskim hotelskim lancima, poduzetnica Bernarda Cecelja ozbiljno se baca u zdravstveni turizam i ulaže 40 milijuna kuna u hotel u Varaždinskim Toplicama.

To neće biti prva Ceceljina investicija u turizam, njezina tvrtka "Bernarda nova" već izgradila je i iznajmljuje apartmane u Novalji te dvije vile na Krku, a tvrtka je ovog proljeća preuzela i pansion u Varaždinskim Toplicama u kojem uskoro otvara i novi restoran. "Nakon što smo riješili vlasnički zemljište na kojem planiramo realizirati projekt, u tijeku je izrada idejnog rješenja za izgradnju objekta s 30-tak soba te unutarnjim i vanjskim bazenima u kojima bismo koristili termalnu vodu. Plan je da pružamo usluge fizikalne terapije te da se povežemo s lokalnim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima koji bi nas opskrbljivali svojim proizvodima, kako bismo u svom restoranu posluživali zdravu hranu uzgojenu u našem kraju, koji je poznat po tome što nema nikakvih industrijskih zagađenja. Osim što će na projektu na taj način angažirati lokalni poduzetnici, sam kompleks bi u startu zaposlio oko 30 ljudi. S obzirom na kompleksnost projekta, kojim će se djelomice baviti i konzervatori jer se radi o staroj jezgri Varaždinskih Toplica, plan je dovršiti hotel u roku od pet godina", pojašnjava Bernarda Cecelja te dodaje kako projekt ima visoku potporu lokalnih vlasti.

 

30ljudi

zaposlit će se u lječilišno hotelskom kompleksu

Cecelja je inače rođena Topličanka koja je odluku o ulaganju u rodni kraj donijela i zbog dobre perspektive projekta razvoja Specijalne bolnice Varaždinske toplice, u čijem sklopu je u planu izgradnja novog hotela i spinalnog centra. "Ovaj kraj ima jako velik potencijal za razvoj zdravstvenog turizma, trenutno mu nedostaju smještajni kapaciteti i nadam se da će i naše ulaganje pridonijeti da se taj potencijal iskoristi", kaže Bernarda Cecelja koja će danas povodom najave investicije ugostiti ministra turizma Darka Lorencina.

 

Cecelja

Ovaj kraj ima potencijal za razvoj zdravstvenog turizma i nadam se da će i ovo ulaganje pridonijeti da se iskoristi

Poduzetnica inače hvali suradnju s Ministarstvom te poslovnim bankama koje su omogućile nastavak poslovanja pansiona koji je Bernarda preuzela od bivših vlasnika zajedno s otplatom kredita. Projekt planira realizirati djelomice vlastitim sredstvima i putem kredita, ali planira aplicirati i za novac iz europskih fondova.Kao i apartmani u Novalji, i novi hotel bit će opremljeni proizvodima tvrtke Bernarda koja 70 posto prihoda ostvaruje u izvozu, te oprema globalna hotelska imena kao što su Kempinski, Holliday Inn, Hilton, Sheraton, Intercontinental, Marriott, Falkensteiner… "U Hrvatskoj smo opremali brojne hotele, od Falkensteinera u Zadru do zagrebačkog Antunovića i dubrovačkog Excelsiora. Imamo jake reference i sve veću potražnju", kaže poduzetnica. Tvrtka "Bernarda" ima 220 zaposlenih, od toga 14 novozaposlenih, a zbog velike potražnje od početka iduće godine u proizvodnju se uvodi druga smjena, otkriva vlasnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close