Čazmatransu ugovor za prijevoz učenika za 250.000 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2023. u 14:39
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Grad Čazma i autobusni prijevoznik Čazmatrans promet sklopili su u srijedu ugovor za prijevoz učenika Osnovne škole Čazma u školskoj godini 2023./2024. vrijedan 250.000 eura.

Godišnja dotacija iz državnog proračuna za čazmansku osnovnu školu iznosi oko 280.000 eura, a dodatnih oko 200.000 eura iz gradskog će proračuna izdvojiti Čazma, čulo se prilikom potpisivanja ugovora.

„Otkako je Čazma preuzela vlasnička prava nad školom od Bjelovarsko-bilogorske županije došlo je do puno pozitivnih promjena u kvaliteti i uvjetima rada za učenike, nastavnike i druge djelatnike. Naši učenici jedni su od rijetkih koji nemaju troškova za udžbenike ni druge radne materijale, mape i atlase jer sve što ne pokriva država financira Čazma”, istaknula je v.d. ravnateljice OŠ Čazma, Ivana Moguš.

Grad je omogućio sve potrebno za besplatnu prehranu učenika u matičnoj i područnim školama, zaposleno je dodatno osoblje i nabavljena dodatna oprema. Također, kvaliteta obroka je poboljšana, a od ove godine bit će i bolja, naglasila je Moguš dodavši kako školu pohađa 564 učenika.

„Drago mi je što se na natječaj javila domaća tvrtka i što ćemo nastaviti dugogodišnju suradnju”, kazao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Prioritet je opremanje školske kuhinje, a u planu je i uvođenje jednosmjenske nastave. Pri kraju je priprema dokumentacije za projekt izgradnje dodatnih prostora školske zgrade, a potom i sama prijava na natječaj, dodao je Pirak.

Komentirajte prvi

New Report

Close