‘Čarobnom’ kantom za otpad želimo širiti svijest o važnosti reciklaže

Autor: Lucija Špiljak , 10. prosinac 2018. u 22:00
Karla Bakalović, Luka Beljan i Lucija Barić Sandra ŠimunoviĆ/PIXSELL

Kanta ima četiri posebna dijela za reciklažu s inovativnim načinom mijenjanja biorazgradivih vrećica.

U kategoriji Inovativna Hrvatska svoj projekt Magic Trash kanta predstavio je tim B-Magic koji čine Karla Bakalović, Luka Beljan i Lucija Barić, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu sa smjera Poslovna ekonomija. Njih troje prvi su put za projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj čuli na kolegiju Marketing.

“Zapravo nam je projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj bio uvjet za kolokvij, no nismo se nadali ovakvom uspjehu. Potrudili smo se osmisliti nešto novo i inovativno, u želji da predstavimo svoj projekt na najbolji mogući način”, istaknuli su studenti te dodali da su zahvalni na prilici da predstave svoj rad i trud koji je naposljetku bio i prepoznat.

“Magic Trash kanta je kanta od četiri posebna dijela za reciklažu s inovativnim načinom mijenjanja vrećica koje su biorazgradive. Cilj nam je osvijestiti domaćinstva i poduzeća o važnosti reciklaže i brige o okolišu”, objašnjavaju nam studenti. Na projektu su radili cijeli semestar i puno vremena su, kažu, proveli “brainstormajući” kako bi složili sve elemente projekta. Svaki od njih troje imao je svoj dio, tijekom realizacije projekta su se nadopunjavali i konstantno smišljali ideje kako poboljšati finalni proizvod. Primjenu projekta, kažu, vide u kućanstvima, ali i poduzećima.

“Potrudit ćemo se patentirati projekt i ponuditi ga nekome tko bi ga dalje usavršavao. Kao studenti ekonomije smatramo da još nemamo dovoljno iskustva ni znanja za kompletnu izradu i distribuciju proizvoda”, objašnjavaju.

Karla, Lucija i Luka voljeli bi, kažu, ostati u Hrvatskoj i svojim primjerom potaknuti druge na istu odluku. “Smatramo da se može uspjeti trudom i zalaganjem. Možda jednog dana osmislimo vlastiti startup, krenemo od nule i izgradimo posao”, nadaju se. Što se samog natječaja Hrvatska pamet Hrvatskoj tiče, smatraju da bi takvih projekata trebalo biti više.

“Uz pomoć ovakvih projekata inovativne ideje dolaze do izražaja i pripremaju nas za tržište rada jer ćemo se ovakvim nečim sigurno baviti kasnije u našem svakodnevnom poslu u struci”, zaključuju studenti.

Komentirajte prvi

New Report

Close