Capak: Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknula je mlade na cijepljenje

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2021. u 09:36
Foto: Zeljko Lukunic/ PIXSELL

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Mirjana Kujundžić Tiljak izrazila je zadovoljstvo odazivom građana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je da je u srijedu u Zagrebu cijepljeno 868 osoba bez naručivanja i najave, od toga je 381 osoba primila prvu dozu, 201 drugu, a 286 osoba primilo je booster dozu.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je to još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenjem, a brojke se odnose na cijepni punkt u Rockefellerovoj 4 gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati.

“Rekordne brojke novooboljelih i svijest da samo cijepljenje, i to prvenstveno odraslih, ali i djece, može zadržati našu djecu u školskim klupama, potaknula je građane na cijepljenje. Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mladu populaciju na cijepljenje jer je sada potpuno jasno da je najbolja priprema za trudnoću upravo cijepljenje”, istaknuo je Capak u priopćenju.

HZJZ na svojoj internetskoj stranici, uz ostalo, navodi kako se radi o porastu od 39 posto u odnosu na prošlu srijedu kada je cijepljeno 529 osoba. Porast je oko 2,8 puta u odnosu na prethodne tjedne tijekom rujna i listopada, kada se srijedom cijepilo u prosjeku 300 osoba.

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Mirjana Kujundžić Tiljak izrazila je zadovoljstvo odazivom građana.

“Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u protekla 24 sata potaknula na cijepljenje a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene”, rekla je Kujundžić Tiljak.

Komentirajte prvi

New Report

Close