Markotić priznala: Bit će teško sve držati pod kontrolom

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2020. u 11:14
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1973 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 19275. Preminulo je 45 osoba, a jučer je testirano 6139 ljudi.

Krunoslav Capak rekao je da imamo incidenciju od 886 slučajeva na 100.000 stanovnika i time smo na 24. mjestu zemalja EU.

“Po mortalitetu smo na 13. mjestu. Mortalitet raste u cijelom svijetu, pa tako i u Europi”, kazao je Krunoslav Capak. Udio pozitivnih u testiranima je 29 posto.

“Situacija u bolnici Dubrava je stabilna. Respiratora ima na raspolaganju, ako bude potreba, pribavit će se novi”, rekla je Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra Beroša.

Što se tiče maski s olovom, mikrobiologinja kaže da je “uvijek bilo diskusija o maskama – koliko štite, koliko ne. Sad smo izloženi različitim proizvodima i deklaracijama. Te maske su se pokazale neodgovarajućima i inspekcija je reagirala. Kad se nedostaci uklone one će se vratiti na tržište”, rekla je Katalinić-Janković.

“Mi imamo 26 bolesnika na respiratoru. U cijeloj Europi i svijetu je iznimno povećan broj bolesnih, klinička slika je teža nego u proljeće i puno više ljudi ima upale pluća. Situacija je pod kontrolom, ali svi sa zabrinutošću prate situaciju. Tek nam predstoje dva do tri zimska mjeseca, bit će teško sve držati pod kontrolom. Na nama je odgovornost”, rekla je Alemka Markotić o stanju na klinici Fran Mihaljević.

Komentirajte prvi

New Report

Close