Capak: Ovo je rep drugog vala, nekoliko stvari moglo bi zakomplicirati situaciju

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2021. u 09:25
Foto: Marin Tironi/Pixsell

Upitan je li stvorio konfuziju informacijom da se oni koji se cijepe AstraZenecom neće morati nositi masku, Capak je rekao da su iz te kompanije rekli da cjepivo štiti od transmisije virusa.

Došla je velika količina cjepiva, pred kraj tjedna nam dolaze i veće doze i vidjet ćemo što dalje, rekao je Capak za N1, dodavši da je na početku bilo problema s isporukom cjepiva od strane proizvođača.

Dodao je da se radi na internetskoj platformi za cijepljenje, ali i da se sutra otvara call centar za ljude koji ne koriste internet, da se mogu naručiti za cijepljenje.

Očekuje se da će se procijepiti oko 900 ljudi, a na raspolaganju su cjepiva AstraZenece i Pfizer/BioNTecha.

Upitan je li stvorio konfuziju informacijom da se oni koji se cijepe AstraZenecom neće morati nositi masku, Capak je rekao da su iz te kompanije rekli da cjepivo štiti od transmisije virusa. “Ja sam jučer rekao da nijedno cjepivo ne štiti 100 posto i da trebamo nastaviti nositi maske”, rekao je Capak.

“Odmah nakon registracije AstraZenece rekli smo da je bolje da se cijepi kasnije, između 8 i 12 tjedana, a sad je pokazano da su rezultati cijepljenja bolji, ako se druga doza primi što kasnije, pa ćemo raditi na tome da se to docjepljivanje što više približi dvanaestom tjednu”, rekao je Capak.

Imamo nježni porast novooboljelih, rekao je Capak. Hoće li Hrvatska ići u treći val? “Ja ne bih rekao da smo u trećem valu, ovo je rep drugog vala. Ne smijemo se opustiti, imamo niz situacija koje mogu zakomplicirati situaciju. Nedostatak cjepiva je jedna od njih, britanski soj drugi. Imamo situaciju s teško oštećenom Sisačko-moslavačkom županijom zbog potresa. Trebamo jedan oprez i na taj se način zaštititi”, rekao je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close