Capak objavio: Krivulja se prelomila, završen je treći val epidemije

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2021. u 11:53
Foto:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na otvaranje prvog drive-in punkta za cijepljenje u Virovitici stigao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

“Po prvi puta u Hrvatskom imamo priliku vidjeti ovaj drive-in način. Ljudima je puno lakše i u godnije čekati, nadamo se da će i drugi u Hrvatskoj upotrijebiti ovakve inovativne načine”, rekao je Capak. Dodao je da je za danas pozvano 500 ljudi na cijepljenje, a narednih dana će ih biti i više.

Dodao je, piše N1, da u Hrvatskoj imaju rok do kraja lipnja potrošiti dva milijuna doza i da će procijepiti do tada oko 55 posto stanovništva. Najavio je i pojačano cijepljenje u svim hrvatskim županijama.

“Cjepivo Astrazenece je dobro cjepivo, u vrlo rijetkim slučajevima se događaju tromboembolijski događaji i apsolutno je ogromna prednost cijepiti se”, poručio je Capak.

Pojasnio je i da se osobe koje su preboljele COVID unazad šest mjeseci trebaju primiti samo jednu dozu cjepiva jer su, kako je rekao, studije pokazale da druga doza nema učinka.

“Krivulja se prelomila, broj novooboljelih nam pada. Očekujemo da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih”, rekao je Capak, kojeg je potom novinarka upitala znači li to da je epidemija gotova.

“Nije gotova epidemija, nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih. Dolazi nam i toplije vrijeme, a i imamo veći broj procijepljenih građana”, rekao je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close