Capak najavio nove kriterije za određivanje samoizolacije: “Neke stvari ćemo pooštriti”

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2020. u 09:17
Foto: Admir Buljubasic/PIXSELL

Komentirao je brojne negativne reakcije na zatvaranje teretana.

Krunoslav Capak u Dnevniku Nove TV komentirao nove mjere.

Nastava počinje za tjedan dana. Ako budu još veće brojke od ovih, mjere za učenike mogle bi se još postrožiti, potvrdio je Krunoslav Capak jer je lokalnim stožerima prepuštena mogućnost da postrože mjere ako se epidemiološka situacija na njihovom terenu pogorša.

Komentirao je brojne negativne reakcije na zatvaranje teretana.

“Dobio sam nekoliko SMS-ova, jednog za mene neugodnog sadržaja, ali sam odgovorio, pa nešto završi u medijima, ali dobio sam i nekoliko SMS-ova podrške od ljudi koji se bave fitnessom. Kontinuirano smo u kontaktu sa županijskim stožerom koji je donio tu odluku zbog nepovoljne situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odlučili su jer je dio oboljelih u anamnezi imao dolazak u teretanu”, rekao je Capak te dodao kako misli da će se ta mjera mijenjati uz strože kontrole.

Kaže da nisu za labavije kriterije za samoizolaciju

Capak je najavio i kako se razmatraju novi kriteriji za određivanje samoizolacije.

“Postoje neka nova saznanja oko definicije bliskog kontakta koja je objavila Svjetska zdravstvena organizacija, epidemiolozi će raspravljati o tome, uvijek je bolji veći oprez, ali moramo voditi računa i o gospodarstvu. Raspravljat će se o tome”, rekao je Capak.

“Negdje će se nešto pooštravati, jer prema najnovijim istraživanjima distanca ne znači toliko puno koliko maska. Neke stvari ćemo modificirati u tom smjeru. Nismo za labavije kriterije”, rekao je Capak.

Capak je pohvalio inicijativu u općini Vinica u Varaždinskoj županiji gdje je odlučeno da je nošenje maski obvezno na otvorenom. Kaže da se takve mjere donose i u nekim europskim gradovima kao što je Pariz.

“Neke europske zemlje su donijele takve odluke da se maske nose i na otvorenom gdje se ne može izbjeći gužva, kao u Parizu. Ovo je za mene izrazito pozitivna inicijativa lokalne zajednice. Pročitao sam na internetu da tamo živi svega 3700 ljudi, oni se svi međusobno vjerojatno poznaju i dogovorili su se tako s obzirom na to da imaju velik broj zaraženih s jednog vjenčanja i da je jedan svećenik pozitivan”, rekao je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close