Capak: Kreću ‘probna’ okupljanja, bit će prisutne dvije različite populacije ljudi

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2021. u 14:15
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

S obzirom na to da se radi o pilot projektu, organizatori moraju točno znati tko im dolazi.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izjavio je u ponedjeljak kako se intenzivno razgovara o probnim kontroliranim događajima s više posjetitelja koji će se održati ovoga tjedna, te izrazio uvjerenje da će takvi pilot projekti proći dobro i da neće biti novooboljelih, piše N1.

“O tome se u ovom trenutku intenzivno razgovara. Dobili ste jučer informacije iz catering industrije i industrije vjenčanja o tome. To će biti proba, zapravo projekt u kojem ćemo na dva mjesta okupiti dvije različite populacije ljudi”, rekao je Capak na konferenciji za novinare u sklopu projekta “Živjeti zdravo”.

Na jednom mjestu će biti 80 osoba, na drugom 120. Okupit će ljude koji su se cijepili, koji imaju potvrdu o preboljenju ili one koji će se neposredno prije samog događaja testirati. Nakon sedam dana napravit će PCR testovi kako bi se vidjelo je li bilo širenja bolesti.

“Mi to ne očekujemo, i u svijetu su neke od takvih aktivnosti provedene. Neki su radili i PCR testove nakon takvih događaja pa su dobili dobre rezultate, nije bilo novooboljelih. Nadamo se da će to sve skupa dobro proći i da ćemo u lipanj ući u opuštenijoj atmosferi”, kaže Capak.

S obzirom na to da se radi o pilot projektu, organizatori moraju točno znati tko im dolazi i moraju imati sve dokumente koji su potrebni za epidemiološko praćenje, pojasnio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close