Capak kaže da se ove sezone neće moći na skijanje

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2020. u 08:43
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Prošli tjedan smo u ponedjeljak, utorak i srijedu imali više od 700 oboljelih, sad ovaj tjedan u iste dane imamo 610. I to pokazuje lagani trend pada, rekao je Capak.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je u razgovoru za Novu TV komentirao niz aktualnosti u vezi epidemije koronavirusa.

Kako je HZJZ izračunao da će broj novozaraženih početi padati?

“Na temelju ulaznih podataka o broju oboljelih i ostalih parametara računa se kako bi krivulja trebala izgledati, kad nas očekuje plato, a kad dolazi silazni dio krivulje”, ustvrdio je Capak pa dodao: “Upotrebom jednog takvog modela došli smo do zaključka da bi se sredinom devetog mjeseca sa platoa brojke trebale početi spuštati prema dolje. Također, pažljivo pratimo sve načine. Prošli tjedan smo u ponedjeljak, utorak i srijedu imali više od 700 oboljelih, sad ovaj tjedan u iste dane imamo 610. I to pokazuje lagani trend pada.”

“Nadamo se da će nove mjere koje smo aplicirali i koje su predložili lokalni stožeri uroditi plodom i da će nam brojke početi padati”, dodao je Capak pa komentirao povećani broj testova na covid-19 koji se provode ovih dana.

Što će ove zime biti sa skijanjem?

Capak smatra da epidemiološka situacija, ovakva kakva je sada, odnosno onakva kakva će biti kad krene sezona skijanja, neće dopustiti odlazak na skijanje.

“Ja mislim da epidemiološka situacija, kakva je trenutna i kakva će biti kad počne sezona skijanja, neće dopuštati takve izlete i takve odlaske. Što se mene osobno tiče, ako ću ići na skijanje, onda ću ići u Slovačku koja ima bolju incidenciju nego Austrija”, zaključio je Capak.

Komentirajte prvi

New Report

Close