Cambridge University izradit će plan gospodarskog razvoja Kaštela

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2020. u 15:29
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U sklopu završnih radova tzv. Global Consulting Project na prestižnom MBA programu Cambridge university (Judge Business School) odlučeno je da tim polaznika izradi završni rad – plan gospodarskog razvoja nekog od gradova na Mediteranu, a za partnera na projektu izabran je Grad Kaštela.

Da se naglasi težina projekta treba spomenuti da su u prijašnjim godinama partneri Cambridge university-a na ovakvim projektima bile su tvrtke poput Google, IBM, Uber, McLaren, IKEA, Svjetska Zdravstvena Organizacija, Svjetska Banka, Oracle, Nestle itd.

Obzirom da je riječ o jednom od top tri sveučilišta na svijetu, samim time i grupa polaznika je vrhunska. Jedna od njih je Melony Mahaarachchi, žena koja je u svojoj karijeri radila kao glavi inženjer na projektu NASA Mars Rover 2020, a prije toga kao glavni inženjer za Dragon capsule i Falcon 9 projeta SpaceX Elona Muska, no i ostali članovi tima imaju respektabilne karijere, edukaciju i iza sebe iskustvo na projektima za neke od Forbes 300 najboljih kompanija na svijetu.

Boravit će u Kaštelima četiri tjedna. Tako će Kaštela dobiti snimku stanja, analizu i konkretne mjere razvoja izrađene na vrhunskom globalnom nivou, a uz superviziju samog Sveučilišta Cambridge. Inače projekti razvoja rađeni su na tako visoko stručnoj razini te se mjere u višemilijunskim financijskim iznosima.

Ovaj dogovor je nastao tijekom WTA turnira Bol na Braču koji je osim sportkog događaja i platforma za brojne poslovne surete. Tada je direktor turnira Feliks Lukas inače Kaštelanin upoznao Melony Mahaarachchi preko savjetnika potpredsjednika Europske investicijske banke g. Franinovića, i kroz razgovor s njom predstavio neke izazove s kojima se Hrvatska suočava. Proslo je skoro godnu I pol od tog susreta, kada se g. Lukas upoznao s cinjenicom da gdja. Melony sa timom eksperata sa Cambridge-a zeli u sklopu svog MBA raditi na projektu gospodarskog razvoja lokalne zajednica na Mediteranu te je ustrajao na tome da partner na ovom jedinstvenom projektu bude Grad Kaštela što je i prihvaćeno od strane projektnog tima te naposljetku i sluzbeno odobreno od strane Sveucilista u Cambridge-u da se krene u sam projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close