Čakovec na proljeće dobiva prvi hotel s 4 zvjezdice

Autor: Marija Crnjak , 25. siječanj 2018. u 09:02
Castellum će imati 30 soba

Međimurje i njegovo središte sve popularniji među turistima, a bez smještaja visoke kategorije.

Čakovec ovog proljeća dobiva novi hotel sa četiri zvjezdice, Hotel Castellum u koji ulaže tvrtka City projekt, dok će Hotel Park Davora Lovrenčića biti obnovljen.

Oba hotela usredotočit će se na razvoj dodatnih sadržaja, od gastroenološke i barske ponude do wellnessa i rekreacije. Oba objekta u skladu s globalnim trendovima omogućit će i e-punionicu za električna osobna vozila i e-bike stanicu.  "Hotel Castellum je projekt u potpunosti financiran iz vlastitih sredstava, bez ikakvih potpora. Želja investitora za kretanjem u ovaj projekt je potaknuta sve većom prepoznatljivosti grada Čakovca i Međimurja na turističkoj i gospodarskoj karti, te nedostatkom smještajnih kapaciteta visoke kategorije", pojašnjavaju iz tvrtke City projekt.

U tom poduzeću zasad ne žele otkrivati visinu investicije, kao ni budući izgled hotela koji je u završnoj fazi radova. Hotel Castellum nalazi se u neposrednoj blizini dvorca Zrinskih i čakovečkog perivoja, uz centar grada. Hotel će raspolagati s 30 soba, a od dodatnih sadržaja imat će multifunkcionalnu dvoranu, ured za sastanke, fitness za goste, salon za masaže i beauty usluge, te tri vrste bara, među kojima su i wine bar i sky bar.

Rekonstrukcija Hotela Park vrijedna je ukupno 8,2 milijuna kuna. "Budući da je Hotel Park prvi gradski hotelski kapacitet, došlo je vrijeme za kompletno novo ruho te uvođenje dodatnih sadržaja koji će obogatiti i modernizirati ponudu Hotela. Posebno smo ponosni što je projekt rekonstrukcije sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 1,9 milijuna kuna, što nam pokazuje da i Europska unija prepoznaje ponudu i mogućnosti Čakovca, kao što to čini i sam Grad kroz podršku privatnim inicijativama.

Sigurni smo da će ova investicija povećati broj noćenja i gostiju, a naša je zadaća da im pružimo najbolje iskustvo koje će ih potaknuti da ponovno posjete Međimurje i Hrvatsku", izjavio je direktor i investitor Hotela Park Davor Lovrenčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close