Čak 97 posto studenata ovog Veleučilišta pronađe posao u tri mjeseca nakon diplome

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. ožujak 2023. u 13:50
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Budući da smo mi stručni studij, svi naši studenti obavljaju praksu, rekla je dekanica Puharić

Zahvaljujući STEM programima, čak 97 posto studenata Veleučilišta u Bjelovaru pronađe posao u roku od tri mjeseca nakon diplome, istaknuto je u utorak prilikom obilježavanja 15 godina od ishođenja Dopusnice za Mehatroniku, prvi od tri studija te visokoobrazovne ustanove.

Ljetni semestar na bjelovarskom Veleučilištu je započeo s 31 novim računalom, vrijednosti 29 tisuća eura, kao i novim suvremenim medicinskim lutkama u vrijednosti od 20 tisuća eura, rečeno je.

Veleučilište je tim povodom danas posjetio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je naglasio da se moderno, dinamično i napredno bjelovarsko gospodarstvo 21. stoljeća ne može ostvariti bez ciljanog znanja i mjesta na kojem se to znanje stvara.

„Veleučilište u Bjelovaru definitivno je poligon za razvoj novih mladih kadrova. Imamo i Studentski dom čija bi cjelovita obnova mogla krenuti već ove godine tako da će sljedeća godina biti godina koja će značiti novi napredak. Vjerujem da će do sljedeće akademske godine studentski dom sa 63 mjesta biti gotov i to zajedno s modernom menzom”, najavio je Hrebak.

Na tri studija Veleučilišta u Bjelovaru, Mehatronici, Sestrinstvu i Računarstvu, trenutno studira 749 studenata, a do sada je njih 1188 dobilo diplomu.

„Na početku smo se odlučili za STEM programe koji imaju vrlo visoku zapošljivost, odnosno 97 posto naših studenata se zaposli u roku od tri mjeseca od završetka studija”, istaknula je dekanica bjelovarskog Veleučilišta Zrinka.

“Da možemo reproducirati još toliko kadra, svi bi bili zaposleni. Budući da smo mi stručni studij, svi naši studenti obavljaju praksu. Već tada, ako su dobri, a dobri jesu, poslodavac ih želi zaposliti”, rekla je dekanica Puharić. Većina njihovih studenata zaposli se u Hrvatskoj, dodala je.

Komentirajte prvi

New Report

Close