Stranci ‘poludjeli’ za jeftinim avio kartama Ryanaira za Zagreb

Autor: Darko Bičak , 04. svibanj 2021. u 06:33
Foto: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Iako su u prethodnom razdoblju letjeli za Rijeku i Osijek, zasad nemaju planove s tim odredištima.

Zagreb je već godinama na listi želja Ryanaira, a novi poticaji Međunarodne zračne luke Zagreb za dolazak novih niskobudžetnih operatera na ‘Franju Tuđmana’ bili su prilika da i ova poznata irska kompanija otvori bazu u Zagrebu, potvrdili su iz Ryanaira u korporativnom intervjuu za portal Croatianaviation.

“Prva linija kreće u lipnju, a zagrebačka baza funkcionirat će od rujna. Planiramo bazirati dva zrakoplova, radi se o zrakoplovima tipa A320 naše partnerske kompanije Laude. Iznimno smo zadovoljni s bukingom na svim linijama prema i iz Zagreba. Ono što je zanimljivo jest to da čak 90 posto bukinga odlazi na strance, a pritom su top 3 zemlje Belgija, Švedska i Italija. Svega 10% ukupnog bookinga čine putnici iz Hrvatske. Također, 70% rezerviranih karata odnosi se na period boravka u Zagrebu kraći od 4 dana, što opravdava našu tvrdnju o Zagrebu kao citybreak odredištu”, kazali su u Ryanairu. Dodaju da do ljeta 2022. planiraju imati 40-ak letova iz Zagreba, a jedan od njih bi mogao biti i Dublin koji je popularno turističko i poslovno središte za mnoge Hrvate. Ryanair i dalje planira imati sezonsku bazu i u Zadru gdje će sada bazirati dva zrakoplova umjesto dosadašnjeg jednog te otvaranje niz novih linija. Trenutačno najznačajniji buking prema Zadru dolazi s tržišta Poljske, Švedske i Njemačke.

Nastavljaju se i sezonske linije prema Puli, Splitu i Dubrovniku, a što znači da će najveći europski zračni prijevoznik letjeti ove ljetne sezone prema pet hrvatskih gradova. Iako su u prethodnom razdoblju letjeli za Rijeku i Osijek, zasad nemaju planove s tim odredištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close