Čajeve od domaćeg bilja koji oslobađaju pušenja plasirat će i u Španjolsku

Autor: Sergej Novosel Vučković , 21. ožujak 2022. u 13:09
Luka Soldo/PD

Slavonac Luka Soldo danas počinje Kickstarter kampanju za jačanje brenda Herbie, mješavina domaćeg bilja koje lišava nikotinske ovisnosti.

Slavonac Luka Soldo (21) riješio se nikotinske ovisnosti uz biljne pripravke koje sam spravlja. Radeći smotuljke poput cigareta, od biljaka, a bez duhana, shvatio je da mu pomažu pa je oblikovao svoj projekt.

S obitelji je uložio 5000 eura i u Podolju u Baranji 2019. počeli su nabavljati, većinom s domaćih polja, razno bilje, koje su brali, rezali, sušili, sitnili, sve prerađujući ručno. Zapakirali su ih i predstavili kao brend Herbie, ali ne za pušenje, već pijenje – mješavinu čajeva.

Lani je Herbie okrunjen kao najbolja poduzetnička ideja i nagrađen s 25.000 eura na međunarodnom natječaju programa Crown, Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Simora.

Tržište je čajeve pomalo prepoznalo, dostupni su preko webshopa te u par specijaliziranih dućana u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru, ali cilj je još poraditi na vidljivosti brenda. Zato od danas Herbie ide i na Kickstarter, kampanjom crowdfunding financiranja Soldo želi prikupiti 1500 dolara koje bi uložio u marketing.

Čajevi se sastoje od maline, medvjetke, metvice, hmelja, divljeg duhana…/PD

“Postavili smo taj iznos da bismo ga dostigli već prvi dan, javnost želimo upoznati s brendom i osvijestiti da postoje biljne mješavine uz koje ljudi mogu zaboraviti na obvezu uzimanja cigarete i tako prestati pušiti”, kaže nam mladi poduzetnik.

Nedavno je brend predstavio i u Barceloni na najvećem svjetskom sajmu mobilnih telekomunikacija Mobile World Congressu i ondje dogovorio i plasman u Španjolsku, znači “posijao” je sjeme za izvoz.

Herbie je mikrobiološki testiran proizvod, zasad su dvije mješavine, s divizmom (divlji duhan), mentom, malinom, medvjetkom, hmeljem, lavandom i matičnjakom, a uskoro će još tri, neke i s konopljom. Dnevno može, kaže osnivač Herbieja Luka Soldo, proizvesti do 100 pakiranja (od 5, 10 i 25 grama), tj. do 2,5 kilograma.

Komentirajte prvi

New Report

Close