Čačić: Potpuno nam je svejedno hoće li Holy izaći na izbore

Autor: Agencija VLM , 20. listopad 2012. u 12:07
Radimir Čačić i Mirela Holy iz 'sretnijih' dana (PXL)

To je samo poruka laburista da nemaju snažnog kandidata za Zagreb. U politici, kao i na tržištu vrijedi, pravilo da uvijek treba zadržati svoje partnere i tek tada tražiti druge prostore, poručio je Čačić.

Najava Hrvatskih laburista da bi mogli kandidirati bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy za zagrebačku gradonačelnicu nimalo nije, čini se, uzbudila Hrvatsku narodnu stranku – liberalne demokrate.

– Hoće li Holy izaći na izbore nama je sasvim svejedno i ništa nam ne znači! To je samo poruka laburista da nemaju snažnog kandidata za Zagreb. U politici, kao i na tržištu vrijedi, pravilo da uvijek treba zadržati svoje partnere i tek tada tražiti druge prostore. Ova najava došla je nakon Bernardićeve izjave kojom je otvorio prostor laburistima – komentirao je najavu kandidature Mirele Holy predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, u subotu u Zagrebu, na konferenciji za novinare, prije sjednice Središnjeg odbora HNS-a u hotelu International, koji raspravlja o HNS-ovoj strategiji i kandidatima za lokalne izbore.

Čačić je rekao kako trenutačno HNS na lokalnoj razini ima 73 župana, gradonačelnika, načelnika i njihovih zamjenika te da mu je cilj povećati njihov broj za 20 posto.

– To su početni rezultati i konkretne brojke, pa nas možete nakon izbora pitati što smo napravili – rekao je Čačić, najavivši da HNS ima svoga kandidata za zagrebačkog gradonačelnika (ako će ići samostalno na Zagreb).

– To je prvorazredna osoba na državnoj razini i posjeduje sve kvalitete koje su Zagrebu u ovome trenutku potrebne. Ime još nećemo otkriti, jer njemu nije potrebna politička promocija. On je iz jedne sasvim 'druge lige' – rekao je Čačić.

Također, HNS ima i kandidata ukoliko se na izbore u Zagrebu odluči izaći zajedno s SDP-om, ali i njegovo ime još nije za javnost.

Na upit kako gleda na SDP-ova kandidata Bernardića, Čačić je rekao kako je "Bernardić vrlo talentiran, osoba s izuzetnim političkim potencijalom, koja može izrasti u kvalitetnog zagrebačkog gradonačelnika, u čemu mu HNS može pomoći". Čačić je rekao i kako nije realno očekivati prijevremene izbore u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close