Čačić: Nema investicija? Nisam ja kriv za ‘trudnoću’, tek sam stigao

Autor: Agencija VLM , 23. listopad 2012. u 13:22
PXL

‘To je kao da smo se, primjerice, ja i vaša kolegica novinarka upoznali prije nekoliko dana pa da se uspostavi da je ona trudna’.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić uveličao je proslavu 20. godišnjice vozačkih ispita u Republici Hrvatskoj. Ali, pored slavljeničkog tona, novinare su zanimale i gospodarske aktualnosti.

Na pitanje kako komentira nizak priljev investicija u Hrvatsku, Čačić je ispalio u svom stilu: – To je kao da smo se, primjerice, ja i vaša kolegica novinarka upoznali prije nekoliko dana pa da se uspostavi da je ona trudna, a onda mene optužite da sam ja za to kriv. Nedavno doneseni Zakon o poticanju investicija će donijeti rezulata, ali treba vremena. Nime smo za dva puta poboljšali uvjete za dolazak investitora u Hrvatsku – rekao je Radimir Čačić. A onda i konkretno. – Uskoro u Hrvatsku dolazi predsjednik Teve, vlasnika Plive, za Europu. Odlučeno je da će baš u Zagrebu biti "back office" Teve za ovaj dio Europe, a u tom smo natjećaju pobijedili smo jednu državu koja je poznata po privlačenju stranih investicija, a upravo je to rezultat novog Zakona o poticanju investicija – kaže Čačić.

– Također, za mjesec dana počinju radovi na novoj tvornici AD PLatik-a, koja je također izabrala Hrvatsku za gradnju novog pogona. Od većih investicija nastavljaju se projekti izgradnje Ikeinog centra u Rugvici i projekt golf-terena na Srđu – zaključio je Čačić.

Hrvatski autoklub proslavio je 20. godišnjicu izdavanja vozačkih dozvola. Od tada je do danas više od dva puta smanjen broj poginulih na cestama, na 9,7 poginulih na 10.000 stanovnika lani, što je do sada najbolji rezultat.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Bojim se da ćemo mi svi zatrudnjeti od onih prostih radnji koje nam već 10 mjeseci rade Čačić i ostali iz Kukuriku Vlade .

Problem je u prevelikim porezima kojima ova Kukuriku Vlada uništava Hrvatsko gospodarstvo !

U Hrvatskoj se ništa ne isplati raditi !

U Hrvatskoj su najveći porezi na svijetu – čak 250 raznih poreza !

Ako meni ne vjerujete malo proguglajte i sami se uvjerite da se nikom ne isplati ništa u Hrvatskoj raditi .

Da nisu tako veliki porezi i stranci bi ulagali u Hrvatskoj.

usporedba bi prije bila sa abortusom, a ne trudnoćom..

… ovi “naši” ministri sve više liče na “redikule”…

…sad sam se sjetila jedne proste izreke,al ne smijem…a nije ni petak…[emo_namigusa]

New Report

Close