Čačić: Milijarde iz EU smo dobili jer smo jadni i među zadnjima po razvoju

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2022. u 14:54
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Čelnik Reformista Radimir Čačić ima potpuno drugačiji pogled na milijarde koje Hrvatskoj stižu iz Bruxellesa od vlade Andreja Plenkovića.

O premijeru je rekao da dobro kotira u Europskoj komisiji i Bruxellesu i da zbog toga Hrvatska ima neke koristi.

„Hvaliti se da smo dobili tolike milijarde iz Europske unije nije baš skroz za hvaliti jer smo taj novac dobili jer smo jadni i među zadnjima u EU po razvoju. No, istina je da smo na taj iznos dobili ipak nešto više zbog Plenkovićeva rejtinga u EU. Njegov je uspjeh i što je dobio odgodu utroška novca za sanaciju šteta od potresa jer  to znači milijarde koje ćemo uspjeti potrošiti, a bez toga ne bismo“ rekao je Čačić u studiju Večernjeg lista.

Čačića, za razliku od premijera Plenkovića, ne zabrinjava što će predsjednik Zoran Milanović reći na summitu NATO-a u Madridu.

„Milanović će tamo sigurno reći sve korektno, najnormalnije i sve dobro i pametno za našu zemlju. Zna on jako dobro što se održava u Madridu i što će se tamo odlučivati, ne trebaju njemu neke bilješke Vlade, a posebno ministra Radmana koji nije isti rang političara kao Milanović. Sigurno neće biti nikakve blokade Finske i Švedske, mislim da su čuli oni koji trebaju ono što je Milanović govorio. Imali smo u Zagrebu posjet predsjednice Finske, znakovito je i što Dragana Čovića nije bilo na sastancima u Bruxellesu. To su znakovi da se Milanovića čulo oko Bosne i Hercegovine“, rekao je Čačić koji vjeruje i da predsjednik i premijer imaju u svemu ovome isti cilj, no da nije dobro da u tome postizanje istog cilja imaju tako lošu komunikaciju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Javuio se ” pravi”, ajme !!!!

New Report

Close