Buzet nakon 20 godina dobiva novi trgovački centar

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2022. u 10:11
Izvoz raste - najveći porast u Sloveniji i Austriji/PD

Novi objekt od oko 1.500 kvadrata bruto površine gradio bi se između nogometnog igrališta, Sun Sporta i kružnog toka

Na zasjedanju Gradskog vijeća jednoglasno je s osam glasova ′za ′vijećnika vladajuće koalicije Nezavisne liste/SDP te Kajinove liste, podržana je inicijativa potencijalnog investitora, tvrtke Arturus Borealis koja se obratila Gradu Buzetu s namjerom izgradnje maloprodajnog trgovačkog centra ′Spar′.

Novi objekt od oko 1.500 kvadrata bruto površine gradio bi se između nogometnog igrališta, Sun Sporta i kružnog toka, javlja Glas Istre.

U postupku izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja grada Buzeta koji je u tijeku, omogućit će se prenamjena zemljišta u obuhvatu planiranog zahvata iz sadašnje sportske namjene – rekreativne, u gospodarsku namjenu – trgovačku, zaključak je Gradskog vijeća.

Po okončanju postupka prenamjene, definiranja svih površina za javnu infrastrukturu i uspješno okončanog otkupa zemljišta od privatnih vlasnika, Grad Buzet voljan je po tržišnim uvjetima omogućiti otkup dijela zemljišta u gradskom vlasništvu od oko 1.400 kvadrata površine, potrebnog za realizaciju planiranog zahvata.

“Nadam se da će gradska uprava u devet mjeseci osigurati sve preduvjete da se krene u investiciju, da će se ona i realizirati u planiranim rokovima i da će Buzet konačno nakon možda i duže od 20 godina dobiti novi trgovački centar”, komentirao je potpredsjednik Gradskog vijeća Vedran Majcan koji je u odsutnosti predsjednika Davora Prodana predsjedavao sjednicom.

“Čvrsto stojim iza ovog projekta. Arhitektonsko rješenje je, usuđujem se reći, bezobrazno dobro, gotovo bezvremensko. Držim da nisu nikome konkurencija, također sam uvjeren da će potaknuti nove investicije u ovaj grad. Dovući u Buzet 50 milijuna kuna, u ovo vrijeme, u ovakav sadržaj, pravo je čudo. Ako počnemo zaustavljati investicije, kao što se možda u ovom gradu činilo dugo vremena, onda ćemo stagnirati”, poručio je uvodno gradonačelnik Damir Kajin te pozvao vijećnike da podrže ovaj projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close