Butković: Redukcija neće biti, mjere do kraja tjedna

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2022. u 22:00
Foto: P. Macek/PIXSELL

potpredsjednik Vlade Oleg Butković kazao je jučer da se na mjerama za ublažavanje posljedica krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje, ni plina.

Iako su iz Instituta Hrvoje Požar najavili kako se u mjerama energetske štednje koje su poslane na odobrenje Europskoj komisiji kao krajnja opcija spominju i redukcije, potpredsjednik Vlade Oleg Butković kazao je jučer da se na mjerama za ublažavanje posljedica krize intenzivno radi i da neće biti redukcija ni struje, ni plina.

“Do kraja tjedna imat ćemo radnu verziju prijedloga svih mjera, koje obuhvaćaju i mjere za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene građane”, kazao je Butković dodavši i da treba voditi računa da je “kapacitet, odnosno financijska moć HEP-a takva kakva je”.

“Kroz 10-ak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Skladište plina Okoli puni se kako je i planirano”, istaknuo je Butković.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu ministra financija Marka Primorca da neće biti novca za pomoć svima, Butković je kazao: “Primorac zna financijske mogućnosti proračuna, a to je ključan faktor o kojemu također vodimo računa, ali ići će se dosta široko”.

Na pitanje o mogućem iskorištavanju uvođenja eura za neopravdano povećanje cijena, Butković je poručio:

“Nikakvih zlouporaba ne smije biti. U ovoj energetskoj krizi ima ‘lova u mutnom’, kada govorimo o cijeni goriva, no Vlada o tome vodi računa”.

Komentirajte prvi

New Report

Close