Iduće godine bit će završena jedna od najskupljih cesta u povijesti Hrvatske

Autor: Poslovni dnevnik , 20. prosinac 2022. u 10:08
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Butković je sudjelovao na konferenciji “Transformacija Rijeke”, koju je organizirao Novi list, a na kojoj se govorilo o infrastrukturnim projektima na riječkom području.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da je važno Rijeku pozicionirati kao luku koja ima izuzetan geostrateški položaj i osigurati joj što veće količine tereta, ocijenivši da smo “taj vlak ulovili” te da se velike investicije ostvaruju.

Butković je sudjelovao na konferenciji “Transformacija Rijeke”, koju je organizirao Novi list, a na kojoj se govorilo o infrastrukturnim projektima na riječkom području, položaju Rijeke kao važnog prometnog čvorišta i jedne od ključnih europskih tranzitnih luka važne za razvoj trgovine, prometa i gospodarstva.

Iduće 2023. će D403, jedna od najskupljih cesta u povijesti Hrvatske, biti završena i time ostvareni uvjeti da terminal na Zagrebačkoj obali, ključan za povećanje tereta i svih gospodarskih aktivnosti, bude u funkciji početkom 2024. godine.

Sljedeće godine trebala bi početi gradnja ACI marine u Porto Barošu, koja će imati 500 vezova, a očekuje se i otvaranje nove bolnice, naglasio je.

Butković je rekao da predstoje i drugi veliki projekti, primjerice na željeznici te da će se sljedećih godina ulagati u željeznicu, spomenuvši uz ostalo i projekt nizinske pruge i projekt izgradnje drugog kolosijeka, modernizacije i obnove pruge Škrljevo – Rijeka – Jurdani.

Komentirajte prvi

New Report

Close