Butković: Građani ne trebaju biti zabrinuti, stvaramo zalihu da budemo otporni za jesen

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. srpanj 2022. u 11:18
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Butković nije htio otkriti koje mjere Vlada priprema za ublažavanje financijske krize, samo je rekao da su u pripremi i poručio: „budite bez brige, sve će biti na vrijeme”.

Nakon saslušanja na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je kandidat za potpredsjednika Vlade, izjavio je u četvrtak da „možemo mirno spavati i građani ne trebaju biti zabrinuti” za predstojeću jesen.

Rezultati Vlade i sve što smo do sada napravili su izvrsni i nastavljamo dalje u pripremi mjera, poreznog rasterećenja i čitavog niza stvari s kojima će Vlada izaći prije jeseni, izjavio je novinarima Butković nakon što je odgovarao na pitanja zastupnika.

„Možemo mirno spavati. Turistička sezona je jako dobra, kao i financijski pokazatelji na autocestama i broj fiskaliziranih računa. Stvaramo zalihu da budemo otporni za jesen, tako da građani ne trebaju biti zabrinuti”, ustvrdio je.

Butković nije htio otkriti koje mjere Vlada priprema za ublažavanje financijske krize, samo je rekao da su u pripremi i poručio: „budite bez brige, sve će biti na vrijeme”.

Mi smo već oguglali na sve izazove i probleme, ne bojimo se ničega. Kada bismo se bojali, onda ne bismo trebali ni obnašati te funkcije, tako da strahu nema mjesta, odgovorio je na pitanje boji li se teške jeseni.

Kaže da još nije sjeo s budućim ministrom financija Markom Primorcem, nego će učiniti nakon što sutra bude imenovan, kako bi vidio njegove zamisli.

Najavio je da će preuzeti Vladinu koordinaciju za gospodarstvo, a vjerojatno će u ponedjeljak tema biti gorivo.

Očekuje se da će Sabor Butkovića sutra za izglasati za potpredsjednika Vlade, nakon što je to mjesto ostalo upražnjeno ostavkom Zdravka Marića.

Komentirajte prvi

New Report

Close