Butković: ‘Cijene plina i struja neće rasti, ostaju i potpore’

Autor: Poslovni dnevnik , 11. ožujak 2024. u 22:00
Potpredsjednik Vlade Oleg Butković/M. Habljak/PIXSELL

Na primjedbe oporbe da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača, Butković je odgovorio da je oporba u predizbornoj kampanji već duže vrijeme, spomenuvši i nedavni zagrebački skup.

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je u ponedjeljak da će novi Vladin paket mjera pomoći stanovništvu i poduzetništvu, te da neće biti povećanja cijene struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima.

Butković je na obljetnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo rekao da se paket mjera međuresorno priprema te da će se “nastaviti sa svim dobrim stvarima koje su bile i do sada”.

Tako, kako je rekao, neće biti povećanja cijene električne energije ni plina, kada je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva. Dodao je da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike i sve ostale korisnike tih naknada.

Na primjedbe oporbe da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača, Butković je odgovorio da je oporba u predizbornoj kampanji već duže vrijeme, spomenuvši i nedavni zagrebački skup.

“Mi smo onda u predizbornoj kampanji već osam godina. Nije ovo prvi paket mjera koji je Vlada donijela”, istaknuo je Butković, dodavši da su se iste ili slične mjere donosile i nakon pojave korone, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kada su cijene energenata skočile.

“Cijene su bile visoke, izašli smo s konkretnim mjerama kako naši građani ne bi osjetili udar koji se dogodio, tako da ovo nije nikakav predizborni potez nego nastavak svega onoga što smo i do sada radili”, rekao je Butković.

Vlada je, inače, prije dva tjedna uputila u saborsku proceduru prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, koje se odnose na produljenje snižene stope PDV-a do kraja ožujka 2025. na isporuke prirodnog plina, ogrjevnog materijala i grijanja iz toplinskih stanica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close