Burić zadovoljan izbornim rezultatom, ali ne i izbornom klimom u Rijeci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. lipanj 2013. u 15:48
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka je s izlaznošću od 27 posto daleko ispod hrvatskog prosjeka od 43 posto, rekao je Burić.

Bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić je na današnjoj konferenciji za novinstvo istaknuo da je načelno zadovoljan izbornim rezultatom ali ne i izbornom klimom u Rijeci.

Uputio je čestitke gradonačelniku Vojku Obersnelu (SDP) uz ocjenu da će ovaj put njegova izborna pobjeda biti gorkog okusa. Ustvrdio je da je Obersnel izgubio povjerenje velikog dijela svojih birača te da se Rijeka svrstala na "začelje kolone u demokratskim procesima".

Burić je ocijenio da se Rijeka ne može ponositi najnižom izlaznošću u Hrvatskoj. U gradovima gdje su građani bili zadovoljni gradskom vlašću, te su izabrali gradonačelnike u trećem mandatu, kao što je Novi Vinodolski, Mali Lošinj ili Bakar, izlaznost je bila veća od 50 posto.

Rijeka je s izlaznošću od 27 posto daleko ispod hrvatskog prosjeka od 43 posto, rekao je Burić.

Naglasio je da je dao sve od sebe da predstavi svoj program i da ukaže na potrebu za promjenama u Rijeci. Obećao je svojim biračima da će se još aktivnije uključiti u rad gradskog vijeća te da će na sve loše poteze gradske vlasti ukazivati bez kompromisa ali i, kao konstruktivna oporba, podržati svaki dobar prijedlog, ako ga bude.

Komentirajte prvi

New Report

Close